Krievijas vēstures eksāmenā iekļaus jautājumus par karu Ukrainā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Meranda19/Shutterstock

Krievijas pedagoģijas institūts savā tīmekļa vietnē publicējis vienotā valsts vēstures eksāmena potenciālo versiju, ko skolēni pildīs 2024. gadā. Tajā ietverti arī divi jautājumi par karu Ukrainā, vēsta medijs "Meduza".

Vienā no jautājumiem skolēniem būs jāsakārto trīs notikumi hronoloģiskā secībā, savukārt otrajā jautājumā dažādi notikumi būs jāsavieno ar personām, kuras tika iesaistītas.

Norādīts, ka šī brīža versijā iekļautie uzdevumi var mainīties.

9. augustā Krievijas varasiestādes Maskavā publicējušas grāmatu, kuras mērķis ir attaisnot 2022. gada 24. februārī tās sākto noziedzīgo karu Ukrainā un kurā ietvertas vairākas apsūdzības Rietumvalstīm par mēģinājumiem "iznīcināt Krieviju".

Grāmatas nosaukums ir "Krievijas vēsture no 1945. gada līdz mūsdienām", tās autors ir bijušais Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis. Tā ir pirmā oficiāli publicētā mācību grāmata, kurā minēts pašlaik notiekošais karš.

Skolās to sāks izmantot no nākamā septembra, un tā paredzēta vidusskolas vecāko klašu skolēniem vecumā no 17 līdz 18 gadiem.

Grāmatā minēts: ja Krievijas diktators Vladimirs Putins nebūtu uzsācis iebrukumu Ukrainā, "cilvēces beigas būtu pienākušas". Tajā atkārtoti ietverti melīgi apgalvojumi par "Rietumu centieniem destabilizēt situāciju Krievijā un izplatīt rusofobiju."

Saskaņā ar grāmatas autoriem, starp Rietumvalstu mērķiem esot arī vispārēja "Krievijas iznīcināšana" un "Krievijas dabas resursu sagrābšana".

Grāmatā Ukraina tiek attēlota kā nacionālistu vadīta agresorvalsts. Pagājušā gada februārī sāktais iebrukums tiek skaidrots ar to, ka tad, "ja Ukraina būtu pievienojusies NATO un provocējusi konfliktu Krimā un Donbasā, tad Krievijai būtu jāvada karš pret visu NATO aliansi". Šāds iznākums tiek raksturots kā "cilvēces beigas".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu