Pagājušajā diennaktī VUGD dzēsis 16 ugunsgrēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mežs. Ilustratīvs attēls.
Mežs. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī, 26. augustā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi, informēja dienestā.

Plkst.11.15 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Edvarta Virzas ielu Iecavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī jūtama deguma smaka. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.11.59 darbs notikuma vietā noslēdzās.

VUGD norāda, ka glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā - aizvadītajā diennaktī saņemti pieci šādi izsaukumi.

Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti.

Tāpat arī šonakt ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Salaspils pagasta Mežezeru, kur cilvēks saviem spēkiem nespēj izkļūt no meža. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un nodeva NMPD mediķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu