Video 5 slimības lapas un 3 atlūgumi. Pēc valsts valodas pārbaužu sākšanas Rēzeknes 2. vidusskolā atbiruši vairāki pedagogi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Latvijas Televīzija

Pieciem Rēzeknes 2. vidusskolas darbiniekiem atvērtas darba nespējas lapas, bet trīs aizgājuši no darba pēc tam, kad Valsts valodas centrs (VVC) skolā sācis valsts valodas pārbaudes, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Rēzeknes 2. vidusskolas direktors Igors Sergejevs saka: "Skola gatava pārejai uz latviešu valodu. 1., 4. klasēs strādās pedagogi, kuri brīvi pārvalda latviešu valodu. Šeit es neredzu nekādas problēmas."

Pavasarī gan konstatēts, ka septiņiem skolotājiem problēmas ir. Tas noticis pēc Rēzeknes Izglītības pārvaldes iniciētām pārbaudēm, kurās novērotas stundas. Tagad pārbaudes sācis VVC, kur informē, ka līdz svētdienas pusdienlaikam bija veiktas deviņas pārbaudes un ir gadījumi, kad konstatētas neatbilstības prasībām.

Rēzeknes 2. vidusskolā šovasar trīs skolotāji aizgāja no darba un slimības lapa šobrīd atvērta pieciem skolotājiem. Šo pedagogu vidū ir tie, kuru valodas prasmēs problēmas konstatēja pavasarī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu