Austrijas pilsētiņas Halštates iedzīvotāji protestē pret masu tūrismu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Halštate Austrijā.
Halštate Austrijā. Foto: Olga Gavrilova/Shutterstock

Austrijas pilsētiņas Halštates iedzīvotāji piedalījušies protesta akcijā pret masu tūrismu, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Halštatē, kas ir iekļauta Pasaules mantojuma sarakstā, ir nedaudz vairāk kā 700 iedzīvotāju, taču tūrisma sezonas laikā to apmeklē pat 10 000 apmeklētāju dienā.

Iedzīvotāji aicina ierobežot ikdienas tūristu skaitu un aizliegt ekskursiju autobusus pēc plkst. 17 pēc vietējā laika.

Lai gan tūrisms ir bijis labs Halštates ekonomikai, daži vietējie saka, ka apmeklētāju vienkārši ir pārāk daudz.

Klinšainu klanu ieskautā Halštate, kas atrodas Alpu ezera krastā, ir bagāta ar gleznainām ainavām. Pēdējos gados pilsētiņa ir kļuvusi par tūristu ļoti iecienītu vietu.

Daudzi apmeklētāji ierodas, meklējot perfektas fotogrāfijas, kuru fonā ir ezers, gaiši pelēkais baznīcas tornis un satriecoša kalnu ainava.

2006. gadā pilsēta tika parādīta Dienvidkorejas romantiskajā drāmā, palielinot tās popularitāti Āzijā. Pēc sešiem gadiem Ķīnā tika uzcelta Halštates kopija.

Jau vēstījām, ka šī gada maijā pilsētā īslaicīgi tika uzcelta koka siena populārākajā selfiju uzņemšanas vietā, bloķējot skatu uz Alpiem. Tā bija iedzīvotāju protesta akcija pret skaņas piesārņojumu un satiksmi, ko rada lielais tūristu pieplūdums. Pēc pretreakcijām sociālajos medijos koka siena tika noņemta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu