"airBaltic" nākamvasar piedāvās septiņus jaunus maršrutus no Rīgas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Priština.
Priština. Foto: trabantos/Shutterstock

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" publiskojusi lidojumu grafiku gaidāmajai 2024. gada vasaras sezonai. Lidsabiedrība plāno no Baltijas valstīm uzsākt lidojumus 11 jaunos maršrutos un savienot Rīgu ar 70 galamērķiem tās maršrutu tīklā, portālu "Apollo.lv" informēja lidsabiedrības pārstāvji.

No Rīgas "airBaltic" piedāvās septiņus jaunus galamērķus – uz Alikanti, Tirānu, Sofiju, Ļubļanu, Skopji, Kišiņevu un Prištinu.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda: "Šoreiz esam identificējuši attīstības iespējas, nodrošinot savienojamību no Baltijas uz Balkānu reģionu un daļu Centrāleiropas valstu. Esam gandarīti paplašināt "airBaltic" piedāvājumu nākamajā vasarā ar ērtiem tiešajiem lidojumiem uz šiem reģioniem, kā arī palielināt lidojumu biežumu mūsu jau esošajos maršrutos."

2024. gada vasaras sezonā "airBaltic" plāno savu tīklu papildināt ar 11 jauniem maršrutiem – septiņiem no Latvijas, diviem no Igaunijas un diviem no Lietuvas. Tāpat lidsabiedrība plāno palielināt lidojumu biežumu uz tādiem pieprasītiem galamērķiem no Rīgas kā uz Romu, Telavivu, Prāgu un citiem.

"airBaltic" nodrošina lidojumus vairāk nekā 100 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā.

Jau ziņots, ka "airBaltic" šogad septiņos mēnešos pārvadājusi 2,506 miljonus pasažieru, kas ir par 45,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

"airBaltic" apgrozījums 2023.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājies par 52,1% un bija 291,3 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar pirmspandēmijas laiku, 2019.gada pirmo pusgadu, aviokompānijas ieņēmumi palielinājušies par 32,7%.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu