Valdība apstiprinājusi armijas mobilizācijas plānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienu, 11. novembra krastmalā notiek militārā parāde, kurā piedalās gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku karavīri un militārā tehnika, kā arī Iekšlietu ministrijas pakļautības dienestu pārstāvji un tehnika.
Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienu, 11. novembra krastmalā notiek militārā parāde, kurā piedalās gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku karavīri un militārā tehnika, kā arī Iekšlietu ministrijas pakļautības dienestu pārstāvji un tehnika. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība otrdien slēgtā sēdē apstiprināja aktuālo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mobilizācijas plānu. 

Aizsardzības ministrija plāna detaļas nekomentēja, bet ministrija jau pērn norādīja, ka Ministru kabinets ik gadu apstiprina NBS mobilizācijas plānu, kas tiek gatavots izņēmuma stāvokļa vai kara laika gadījumam.

Tas ietver NBS izvēršanu daļējai vai pilnai kaujas gatavībai, nosaka mobilizācijas vadību, tās pienākumus, mobilizācijas kārtību un mobilizācijai nepieciešamo materiāltehnisko nodrošinājumu.

Regulāri plāns tiek papildināts ar NBS nepieciešamajiem materiāltehniskajiem resursiem atbilstoši NBS jauno spēju attīstībai un aktualizēts, ņemot vērā valsts apdraudējuma situācijas novērtējumu.

Papildināts plāns kalpo par pamatu tālākajai militārajai plānošanai, kā arī tā elementi tiks izspēlēti dažādas NBS mācībās, organizējot mobilizācijas gatavības pārbaudes un apmācot mobilizācijas īstenošanā iesaistīto personālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu