Kuleba: Nejūtam, ka Rietumu atbalsts mazinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ukraina nebaidās no Rietumu palīdzības samazināšanās, otrdien paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Mēs nejūtam nekādu atbalsta kritumu (ASV) Kongresā, Eiropas Parlamentā," preses konferencē Parīzē ar savu Francijas kolēģi Katrīnu Kolonnu žurnālistiem sacīja Kuleba.

"Mēs redzam, ka daži cilvēki Amerikā un arī Eiropā izsaka paziņojumus, ka būtu mazāk jāatbalsta Ukraina. Amerikas Savienotajās Valstīs tas ir saistīts ar vēlēšanu cikla sākumu," pavēstīja Kuleba, piebilstot, ka Ukraina to "pārvarēs. Mēs atradīsim izeju."

Pagājušajā nedēļā notikušajās pirmajās debatēs starp pretendentiem uz republikāņu nomināciju 2024.gada ASV prezidenta vēlēšanās vairāki kandidāti kritizēja prezidenta Džo Baidena politiku atbalstīt Ukrainu un ierosināja to mainīt.

Republikāņu favorīta, bijušā prezidenta Donalda Trampa viedoklis joprojām nav skaidrs, taču viņš ir apgalvojis, ka varētu vienā dienā izbeigt Eiropas visintensīvāko konfliktu kopš Otrā pasaules kara.

Lai novērstu nenoteiktību, kas varētu mudināt Krieviju vilkt laiku un turpināt karu, Ukrainas Rietumu sabiedrotie cenšas izstrādāt ilgtermiņa plānus ieroču piegādēm un finansējumam Ukrainai.

Kolonna uzsvēra, ka ir svarīgi Krievijai pateikt, ka "laiks nav jūsu pusē".

"Francija piedāvās un turpinās piedāvāt Ukrainai visu savu atbalstu visās jomās, lai palīdzētu valstij īstenot savas likumīgās tiesības uz pašaizsardzību," sacīja Kolonna. "Tā turpināsies un pastiprināsies tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, lai nodrošinātu, ka Krievijas agresija ir izgāzusies."

Kuleba noraidīja ideju par miera sarunām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai iesaldētu konfliktu, sakot, ka Putinam nevar uzticēties.

Viņš kā piemēru minēja Jevgeņiju Prigožinu, kurš pagājušajā nedēļā gāja bojā aviokatastrofā, - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

"Prigožina kungs bija konfliktā ar Putina kungu. Viņam bija sarunas un vienošanās par drošības garantijām. Un tad Putins viņu nogalināja. Nav iemesla domāt, ka Putins citās sarunās rīkotos citādi," piebilda Kuleba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu