Rīgā tiks būvēti veloceļi uz Pinķiem, Ulbroku un Ķekavu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veloceliņš.
Veloceliņš. Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pašvaldība parakstījusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par veloceļu projektēšanas un izbūves projektu no galvaspilsētas uz Pinķiem, Ulbroku un Ķekavu par 25,6 miljoniem eiro, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Projekta mērķis ir attīstīt veloceļu infrastruktūras tīklu Rīgas administratīvajā teritorijā, veicinot starppilsētu savienojamību un integrēt veloceļu infrastruktūru vienotā satiksmes sistēmā ar maģistrālo veloceļu infrastruktūru.

Tas paaugstinās iedzīvotāju mobilitāti un uzlabos vides kvalitāti. Lai sasniegtu mērķi, plānots izbūvēt velo infrastruktūru 16,6 kilometru garumā trīs maģistrālajos velo maršrutos. Plānots izbūvēt veloceļu uz Ulbroku 5,4 kilometru garumā, uz Ķekavu - 4,1 kilometra garumā un veloceļu Rīga-Babīte-Piņķi 7,1 kilometra garumā.

Pašvaldībā norāda, ka Rīgas metropoles areālā trūkst vienota velosatiksmes tīkla, veloinfrastruktūra ir attīstīta fragmentāri. Tāpēc ir nepieciešams veidot vienotu un nepārtrauktu maģistrālas nozīmes veloinfrastruktūru, kas mazinātu arī velo negadījumu skaitu.

Īstenojot projektu, tiks nodrošināta maksimāli neatkarīga un droša mikro mobilitātes kustība, kuru neietekmē gājēju un privātā transporta plūsma pilsētā. Tādējādi iedzīvotājiem tiks radīta iespēja izmantot velo un citus mikro mobilitātes transporta rīkus, kas ir efektīvs pārvietošanās rīks "satiksmes maksimuma stundās".

Projektu plānots īstenot līdz 2026.gada maijam.

Kopējais projekta budžets ir 25 633 523 eiro. Lielāko daļu veido Atveseļošanās fonda finansējums - 21 184 730 eiro, bet pašvaldības finansējums, kas tiks segts ar aizņēmumu Valsts kasē, ir 4 448 793 eiro.

Veloceļu infrastruktūras attīstība ir viena no pasākumu kopuma īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots Rīgas pašvaldībā ieguldīt 131 miljonus eiro lielu Atveseļošanās fonda finansējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu