"Jelgava" astoņu vārtu spēlē negaidīti uzvar "Riga" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FS "Jelgava" futbolisti.
FS "Jelgava" futbolisti. Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

"Jelgava" piektdien izbraukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 28.kārtas spēlē pieveica līdervienību "Riga", pārtraucot tās septiņu uzvaru sēriju virslīgā.

"Jelgava" "Skonto" stadionā apspēlēja "Riga" ar 5:3 (3:2).

Jau otrajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Mārcis Peilāns.

Izlīdzinājumu rīdzinieki panāca desmitajā minūtē, kad precīzs bija Olabandžo Ogunji, panākot 1:1.

21.minūtē pēc Peilāna izpildītā stūra sitiena no kreisās puses vārtus ar galvu guva Viktors Osuagvu, bet 3:1 viesu labā 28.minūtē panāca Ralfs Maslovs, kurš vārtu kreisajā apakšējā stūrī raidīja soda laukumā paralēli vārtu līnijai piespēlētu bumbu, kuru pirms tam garām palaida Peilāns.

30.minūtē "Riga" veica divas spēlētāju maiņas, un trīs minūtes vēlāk, Antonijam Kontrerasam "Jelgavas" soda laukumā pacīnoties par bumbu, tā atlēca pa sitienam trīs minūtes iepriekš laukumā nākušajam Marko Regžam, kurš bumbu raidīja vārtu kreisajā stūrī, "Riga" rezultātā pietuvojoties līdz 2:3.

4:2 49.minūtē pēc tālās piespēles panāca Ikuto Gomi, kurš ieskrēja soda laukumā un, nokļuvis aco pret aci ar mājinieku vārtsargu Nilu Puriņu, ar ne pārāk spēcīgu, taču precīzu sitienu raidīja bumbu vārtu tālajā - kreisajā stūrī.

57.minūtē 5:2 panāca Agris Glaudāns, kurš, saņēmis piespēli soda laukuma labajā malā, spēcīgi trieca bumbu vārtu tuvējā stūrī.

76.minūtē mājinieki pēc stūra sitiena izpildes no labās puses vienus vārtus atguva, pietuvojoties līdz 3:5. Vārtsarga Raivo Stūriņa atsistā bumba lēkāja vārtu priekšā, un pirmais pie tās bija Luiss Iberiko, raidot to vārtos.

87.minūtē Stūriņa vietā bumbu atvairīja vārtu stabs.

"Riga" virslīgā bija uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas, pēdējo zaudējumu ar 0:1 piedzīvojot 9.jūnijā viesos mačā ar "Valmieru".

"Riga" pēc 2:2 neizšķirta ar RFS virslīgā bija svinējusi septiņas uzvaras, pēdējā cīņā ar 3:0 sagraujot "Valmieru".

"Jelgava" pēc zaudējuma "Auda" (0:3) un neizšķirta ar "Valmieru" (2:2) pēdējā kārtā ar 2:0 pieveica tukumniekus.

"Riga" šajā spēlē nevarēja palīdzēt uz vienu maču diskvalificētais Gorans Brašničs.

Šosezon "Riga" bija uzvarējusi visās trijās savstarpējās spēlēs (2:1, 3:1, 3:1).

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā ar 3:0 (2:0) sagrāva "Daugavpili".

Atlikušās kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien, kad tiksies "Valmiera" un RFS, "Metta" un "Liepāja" un "Auda" un "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 28 spēlēs ir "Riga", bet 27 mačos 67 punktus sakrājusi RFS. Trešajā pozīcijā ar 42 punktiem 27 spēlēs ir "Liepāja", 39 punktus iekrājusi "Auda", bet 38 punktus 26 mačos guvusi "Valmiera". "Jelgava" sakrājusi 33 punktus 28 mačos, "Metta" komandai 27 spēlēs ir 28 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" 28 mačos sakrājis 27 punktus, bet "Daugavpils" - 25 punktus, kamēr "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem 26 mačos.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu