VIDEO Seniore saņēmusi triecienu no tirdzniecības centra "Damme" automātiskajām durvīm un salauzusi roku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automātiskās durvis. Ilustratīvs foto
Automātiskās durvis. Ilustratīvs foto Foto: Pavel Dyachenko/"Shutterstock"

Pensionārei Ievai pēdējā iepirkšanās reize tirdzniecības centrā "Damme" 12. augustā izvērtusies pavisam nelaimīga - viņa pie tirdzniecības centra izejas saņēmusi smagu triecienu no labās puses, kā rezultātā viņai lauzta roka. Sieviete pārliecināta, ka vainojamas automātiskās durvis vienā no galvenajām izejām. 

Pēc sitiena Ieva uzreiz nav gribējusi doties uz slimnīcu, taču apkārtējie izpalīdzīgi izsaukuši ātro palīdzību. Slimnīcā konstatēts, ka sievietei roka lauzta divās vietās, turklāt spieķa kauls pavisam sadragāts. 

Video: "Bez tabu" sižets

Ieva aizdomājas, ka kritiens tomēr bija veiksmīgs, jo pavisam maz pietrūka līdz galvas sadursmei ar metāla stieni, kas palicis vien dažu centimetru attālumā no viņas. 

Sirmgalve uzskata, ka veikala vadībai ar steigu jārisina šī problēma, jo viņas vietā varēja būt māte ar bērnu vai grūtniece. 

Lai gan "Bez tabu" žurnālisti redz, ka tirdzniecības centra durvis darbojas labi, veikala darbinieki stāsta, ka tā nav bijis vienmēr. Kāda pārdevēja stāsta, ka durvis ik pa laikam atvērušās tikai līdz pusei. Turklāt kāds vīrietis gandrīz durvīs ticis iespiests - tās viņam aizcirtušās acu priekšā. 

Tirdzniecības centra vadītāja Irīna Toropova komentē situāciju:

“Automātiskās durvis, pie kurām notika neveiksmīgā situācija, ir darba kārtībā, un administrācijai nav informācijas, ka iepriekš tām būtu bijušas kādas tehniskas problēmas. Durvīm ir divas drošības sistēmas – sensori, kas reaģē uz kustību, un tādi, kas nodrošina durvju atvēršanos, saskaroties ar šķērsli. Regulāri tiek veikta durvju apkope, un patlaban tuvojas nākamās apkopes laiks. Par notikušo ir informēts mūsu tehniskais dienests, un ieplānota ārpuskārtas durvju pārbaude.” 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu