Krievijā manīts vairākus mēnešus "pazudušais" ģenerālis Surovikins (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Telegram"

Publicēta fotogrāfija, kurā redzams Krievijas armijas ģenerālis Sergejs Surovikins kopā ar sievu. Okupantu militārists vairākus mēnešus bija "pazudis" no sabiedrības, ziņo britu raidorganizācija BBC. 

Surovikins, kuru iesauca par "ģenerāli Armagedonu", 2022. gada oktobrī tika iecelts par Krievijas armijas komandieri Ukrainā, taču trīs mēnešus vēlāk no šī amata tika atcelts. Pēc tam viņš kļuva Krievijas Gaisa un kosmisko spēku komandieri.

Surovikina liktenis sašķobījās pēc pēc algotņu grupējuma "Vagner" vadoņa Jevgeņija Prigožina jūnijā sarīkotā dumpja. Neoficiāla informācija liecināja, ka Surovikins tika aizturēts un atstādināts no amata, jo it kā esot bijis informēts par nu jau nelaiķa Prigožina plāniem.

"Ģenerālis Surovikins ir izgājis ārā. Dzīvs, vesels, mājās, kopā ar ģimeni, Maskavā. Fotogrāfija uzņemta šodien," savā "Telegram" kontā rakstīja mediju personība Ksenija Sobčaka, pirmā publicējot fotogrāfiju.

"Ģenerālis Surovikins ir mājās kopā ar savu ģimeni. Viņš ir atvaļinājumā un Aizsardzības ministrijas rīcībā," raksta bijušais "Eho Mosskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs.

Surovikins pēdējoreiz tika redzēts, kad Prigožina dumpja laikā ierakstīja video ziņojumu, aicinot vagneriešus atkāpties. Vēlāk sociālajos tīklos parādījās ziņas, ka ģenerālis aizturēts.

Video: Surovikina paziņojums par Prigožina dumpi (24. jūnijs)

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu