Zemgalē dažu dienu laikā nozagtas traktortehnikas iekārtas vairāk nekā 40 000 eiro vērtībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Traktors. Ilustratīvs attēls.
Traktors. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Dažu dienu laikā lauksaimniekiem Zemgalē nozagtas traktortehnikas iekārtas vairāk nekā 40 000 eiro vērtībā, informē Valsts policija.

Lai pasargātu sevi no zaudējumiem, kas var rasties šādas zādzības gadījumā, Valsts policija aicina ievērot drošas uzglabāšanas nosacījumus.

Valsts policija aicina lauksaimniekus pievērst pastiprinātu uzmanību savas lauksaimniecības tehnikas un papildtehnikas drošībai, kā arī informēt policiju par aizdomīgiem gadījumiem vai personām savā vai kaimiņu īpašumos.

Naktī no vakardienas uz šodienu Jelgavas novada Sesavā kādam uzņēmumam no lauksaimniecības tehnikas nozagtas navigācijas ierīces un vadības bloki par kopējo summu 25 000 eiro.

Dobeles novada Bikstu pagastā no slēgtā teritorijā novietota traktora nozagts universālais terminālis ar GPS vadību, radot 500 eiro materiālo zaudējumu.

Savukārt vakar Dobeles novada Jaunbērzes pagastā kādā lauksaimniecības uzņēmumā konstatēts, ka pēdējo dienu laikā pieciem lauksaimniecības uzņēmumam piederošajiem kombainiem nozagti gan vadības bloki, gan monitori. Šis nodarījums radījis vairāk kā 16 000 eiro zaudējumus.

Visos trīs gadījumos Valsts policijā nekavējoties uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka būtiska ir arī pašu saimnieku atbildība savu īpašumu nosargāšanā, tāpēc ir rūpīgi jāpiedomā par to novietošanu drošā un apsargājamā teritorijā. Policijā uzsver, ka ir ļoti svarīgi izvērtēt videonovērošanas kameras uzstādīšanas leņķi - tam jāaptver lielu daļu teritorijas. Tāpat kameras kvalitātei jābūt labai, lai videomateriāls var palīdzēt gadījumā, ja rodas tāda nepieciešamība.

Valsts policija aicina informēt arī līdzcilvēkus, ja traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams fiksēt automašīnas numurzīmi un nekavējoties ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110. Būtiski nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam, pauž policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu