Bijušajam "Proud Boys" līderim piespriež 22 gadu cietumsodu saistībā ar iebrukumu ASV Kapitolijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušajam labējā spārna organizācijas "Proud Boys" līderim Enrikem Tarrio otrdien Vašingtonā tika piespriests 22 gadu cietumsods par viņa lomu 2021. gada 6. janvāra iebrukumā ASV Kapitolijā.

Maiami iedzīvotājs Tarrio, kurš ir kubiešu izcelsmes melnādainais amerikānis, maijā tika atzīts par vainīgu šī balto nacionālistu grupējuma iebrukuma Kapitolijā plānošanā un vadīšanā pēc ASV prezidenta Donalda Trampa zaudējuma prezidenta vēlēšanās.

Prokurori sacīja, ka Tarrio un citi šīs organizācijas biedri bija izveidojuši "Pašaizsardzības ministriju" un apmainījušies ar simtiem šifrētu īsziņu par plānu "triecienā ieņemt Kapitoliju" un iesākt jauno 2021.gadu ar ''revolūciju".

Tarrio piespriestais cietumsods ir īsāks par 33 gadiem, ko bija pieprasījuši prokurori, bet ir līdz šim garākais cietumsods, kas piespriests kādā no 2021.gada 6.janvāra iebrukuma lietām.

Tarrio neilgi pirms šī iebrukuma bija atzinis savu vainu apsūdzībās par zagta kustības "Black Lives Matter" plakāta sadedzināšanu Vašingtonā un šaujamieroču magazīnu nešanu Trampa atbalsta mītiņā. Viņam toreiz piesprieda piecu mēnešu ieslodzījumu, pēc kura izciešanas Tarrio atgriezās Maiami. Šīs lietas dēļ viņš neatradās Vašingtonā, kad notika iebrukums Kapitolijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu