VIDEO Pasaulē vecākā vista nosvinējusi savu 21. dzimšanas dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Tiktok" video.

Pasaulē vecākā vista, kas dēvēta par Peanut (angļu val. Zemesrieksts), dzīvo Mičiganas štatā, ASV. Šī gada maijā viņa oficiāli tika iekļauta "Ginesa rekordu grāmatā" kā vecākā vista pasaulē, bet pavisam nesen, augusta beigās, vistai apritēja 21 gads.

Vidējais vistas dzīves ilgums ir aptuveni 5–10 gadi. Pasaules vecuma rekordiste šo ilgumu nu jau vairāk kā dubultojusi.

Tomēr mājputnam nebija vieglākais dzīves sākums. Viņas kopēja Marsi Pārkere Darvina medijiem atklājusi stāstu par to, kā vistiņa varēja nemaz neizkļūt no savas olas.

"Viņas māte bija izdējusi vairākas olas un bija aizņemta ar tiem cāļiem, kuri jau bija izšķīlušies. Viņas ola bija auksta, un es uzskatīju, ka tajā esošais cālītis ir miris.

Tāpēc es devos uz dīķi, lai iemestu to ūdenī zivīm par barību. Kad taisījos to mest ūdenī, man šķita, ka sadzirdu dīvainu troksni. Pieliku olu pie auss.

Protams, olā bija cālis, kurš centās izlauzties. Lai gan ola bija auksta, tajā iekšā esošais cālis bija dzīvs un vesels. Nolēmu, ka man tam jāpalīdz tikt ārā, un tā arī izdarīju."

Izrādījās, ka vistiņai nebija attīstījusies tā knābja daļa, kas palīdz cālēniem pāršķelt olas čaumalu.

Peanut ir pasaulē vecākā dzīvā vista. Visu laiku vecākās vistas rekords pieder Mufijai, kura nomira 2011. gadā 23 gadu vecumā.

@guinnessworldrecords Oldest living chicken 🐔 Peanut - 20 years 304 days 🇺🇸 #chicken #pets #bantam #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu