Rinkēvičs: Eiropas Savienībai jau šogad jāsāk strādāt pie Ukrainas un Moldovas uzņemšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no kreisās), Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, partijas "Apvienotais saraksts" Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars un partijas "Latvija pirmajā vietā" Saeimas frakcijas vadītājs Ainārs Šlesers tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no kreisās), Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, partijas "Apvienotais saraksts" Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars un partijas "Latvija pirmajā vietā" Saeimas frakcijas vadītājs Ainārs Šlesers tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Savienībai (ES) jau šogad jāsāk iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, akcentēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien tikās ar Rumānijas prezidentu Klausu Verneru Johannisu.

Kā informēja valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, reģionālo drošību, Ukrainas un Moldovas eirointegrāciju, kā arī citus ES un NATO darba kārtībā esošus jautājumus. Tikšanās notika Trīs jūru iniciatīvas samita Bukarestē, Rumānijā, laikā.

Rinkēvičs atzīmēja teicamās Latvijas un Rumānijas attiecības. Viņš norādīja, ka Rumānija ir nozīmīgs partneris gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās. Latvijas prezidents uzsvēra kopīgās intereses stiprināt drošības un aizsardzības spējas, atbalstīt Ukrainu un Moldovu. Abām valstīm ir līdzīga izpratne par ES un NA darba kārtībā esošiem jautājumiem.

Valsts prezidents izteica pateicību Rumānijai par tās ieguldījumu NATO atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanā, tai skaitā piedaloties Baltijas valstu Gaisa telpas patrulēšanas misijā. Rinkēvičs arī atzinīgi novērtēja Rumānijas vadošo lomu tā sauktā NATO Bukarestes devītnieka formātā, kas ir nozīmīgs formāts reģiona drošībai būtisku jautājumu koordinācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu