VIDEO Imantas iedzīvotāju ikdienu apgrūtina vīrietis, kurš "iekasē" naudu par stāvvietas atļaujām, kuras neizsniedz (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imanta. Ilustratīvs attēls.
Imanta. Ilustratīvs attēls. Foto: Andrejs Marcenko/Shutterstock

Daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus Imantā, Dubultu ielā apsēdis iespējams krāpnieks. Vīrietis iedzīvotājiem par 10 eiro piedāvājot nopirkt stāvvietas atļauju, taču pēc naudas saņemšanas pašu atļauju neizsniedz, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Šīs mājas iedzīvotāji nonākuši neapskaužamā situācijā. Mājai nepieciešama stāvvadu maiņa un renovācijas darbi, taču darbus nav iespējams realizēt, jo īpašumam esot vairāk nekā 20 000 eiro parāds. 

Video: "Bez Tabu" sižets

Taču kāda kaimiņiene nākusi klajā ar ideju par kopējiem uzkrājumiem mājas pagalmā ieviest ceļazīmes un automašīnas ļaut novietot tikai ar derīgām stāvvietu atļaujām. 

Sieviete ar aptaujas lapu "apstaigājusi" dzīvokļu īpašniekus un centusies noskaidrot iedzīvotāju viedokļus par iniciatīvu. 

9. augustā pie mājas ieejas durvīm piestiprināts paziņojums, ka lēmums par jauno automašīnu novietošanas kārtību ar balsu vairākumu esot pieņemts. Lai saņemtu atļauju, iedzīvotājiem jāsūta īsziņa uz kādu nezināmu tālruņa numuru. 

Mājas iedzīvotāja Ilze uz numuru pazvanījusi. Viņai atbildējis vīrietis, kurš, pēc viņas vārdiem, viņu centies iebiedēt - viņš teicis, ka, ja stāvvietas atļaujas nebūšot, tad sieviete tiks sodīta. 

Atļaujas no vīrieša, kuru sauc Vladimirs un kuru darbam piesaistījusi idejas autore, centušies saņemt aptuveni 40 mājas iedzīvotāju. Taču neviens no ļaudīm, kas par dokumentu samaksājuši nepieciešamos 10 eiro, to nav saņēmuši. 

Vladimirs "Bez Tabu" žurnālistiem skaidrojis, ka nolēmis atļaujas izdalīt pirms ceļazīmju uzstādīšanas, jo esot pieredzējis divus gadījumus, kad zīmes uzstādītas un apsegtas ar maisiem, taču tie noplēsti vai tos aizpūtis vējš, tāpēc iedzīvotājiem, kuru logos nav bijušas atļaujas, pašvaldības policija gandrīz piespriedusi sodu.

Tālākos darbus pie ceļazīmju uzstādīšanas vajagot veikt "Rīgas namu pārvaldniekam". Komentējot notikumus Imantā, uzņēmums norāda, ka tam nav juridiska pamata apstrīdēt dzīvokļu īpašnieku kopību pieņemtos lēmumus, ja tie ir pieņemti atbilstoši dzīvokļa īpašuma likuma prasībām.

Plānotie darbi pie ceļazīmju uzstādīšanas un atļauju izsniegšanas tikšot pabeigti līdz šī mēneša sākumam. 

Rīgas pašvaldībā par notikušo saņemti trīs bažīgi iesniegumi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu