Rumānijas karavīri valstī atraduši jaunas drona atlūzas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vieta Rumānijā, kur it kā nokritis Krievijas drons.
Vieta Rumānijā, kur it kā nokritis Krievijas drons. Foto: Reuters/ScanPix

Rumānijas karavīri sestdien netālu no robežas ar Ukrainu atraduši jaunas drona atlūzas, pavēstīja Rumānijas Aizsardzības ministrija, norādot, ka atlūzas ir no drona, kas ir līdzīgs Krievijas izmantotajiem.

Karavīri Tulčes apriņķī pārmeklējuši Plauru apvidu, pēc tam kad no vietvaras pārstāvjiem saņemta informācija par iespējamām drona atlūzām.

Drona atlūzas šajā apvidū šonedēļ jau tika atrastas dažu kilometru attālumā no sestdien uzietu atlūzu vietas.

"Meklēšanas gaitā uzieti drona, kas ir līdzīgs Krievijas armijas izmantotajiem droniem, fragmenti," teikts ministrijas paziņojumā.

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss pavēstīja, ka jaunu drona atlūzu atrašanu apspriedis ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

"Es kategoriski nosodīju šo mūsu suverēnās gaisa telpas pārkāpumu, ar ko šajā apvidū tiek apdraudēti Rumānijas pilsoņi," sociālajā platformā "X" apliecināja prezidents.

Rumānija izvērsīs "pasākumus, lai stiprinātu monitoringu un gaisa telpas drošību", norādīja Aizsardzības ministrija.

Kopš jūlija vidus, kad pēc Krievijas izstāšanās sabruka "labības darījums", kas garantēja drošu ceļu kuģiem ar Ukrainas labības kravām, Krievija pastiprinājusi uzbrukumus Ukrainas jūras un Donavas upes ostām.

Pirmās drona atlūzas Rumānijā tika atrastas pie ciemata Donavas krastā iepretim Ukrainas ostai Izmajilai, kam Krievija pēdējā laikā vairākkārt uzbrukusi ar droniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu