Pēc divu gadu pauzes identificēti jauni 11. septembra terorakta upuri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Ņujorkas amatpersonas apstiprinājušas vēl divus 11. septembra terorakta upurus tikai dažas dienas pirms uzbrukumu 22. piemiņas gadadienas, ziņo CNN.

Identificētais vīrietis un sieviete ir attiecīgi 1648. un 1649. upuris, kuru identitāti noskaidrojis Galvenās medicīniskās ekspertīzes birojs.

Abi tika identificēti, pateicoties uzlabotajām DNS pārbaudēm, teikts paziņojumā.

Šīs ir pirmās identifikācijas kopš 2021. gada septembra.

Vīrietis tika identificēts, veicot DNS testu viņa mirstīgajām atliekām, kas iegūtas 2001. gadā. Arī sievietei veica šo testu. Viņas mirstīgās atliekas iegūtas 2001., 2006. un 2013. gadā, teikts paziņojumā.

Metodes, kas izmantotas šo identifikāciju veikšanai vairāk nekā divas desmitgades pēc terorakta, "nākamās paaudzes sekvencēšanas tehnoloģiju — jutīgāku un ātrāku nekā parastās DNS testēšanas metodes —, ko ASV militārpersonas izmantojušās, lai identificētu pazudušo amerikāņu militārpersonu mirstīgās atliekas", ziņo amatpersonas.

Neskatoties uz šiem DNS tehnoloģiju sasniegumiem, aptuveni 40% upuru jeb 1100 cilvēku, kuri, domājams, gāja bojā katastrofā, joprojām nav identificēti.

Pēc uzbrukumiem Pasaules tirdzniecības centram Manhetenas lejasdaļā tika saņemti ziņojumi par 2753 pazudušiem cilvēkiem.

Miršanas apliecības izsniegtas visiem 2753, lai gan turpinās darbs, lai identificētu visus upurus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu