Albānijas futbolisti negaidīti uzvar Poliju un kļūst par grupas līderiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Albānijas vīriešu futbola izlase svētdien 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Poliju.

21. minūtē bumbu vārtos ieraidīja poļi, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs. Puslaika otrajā pusē, 37. minūtē, Jasirs Asani ar teicamu tālšāvienu no labās puses ārpus soda laukuma izvirzīja vadībā albāņus.

2:0 mājinieki panāca 62. minūtē, kad Mirlinds Daku soda laukumā saņēma bumbu un, spītējot pretinieku aizsarga pretestībai, izdarīja tuvu un precīzu sitienu.

Pirms tam šajā grupā Moldova viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Fēru salas, vienīgos vārtus 53.minūtē gūstot Vadimam Ratam.

E apakšgrupā līdere ar desmit punktiem piecās spēlēs ir Albānija, pa astoņiem punktiem guvušas Čehija un Moldova, kas aizvadījušas četrus un piecus dueļus, seši punkti piecos mačos ir Polijai, bet viens - Fēru salām.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu