VIDEO Nīderlandes policija aiztur 2400 klimata aktīvistus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandē vides aizstāvju organizācijas "Dumpis pret izmiršanu" aktīvisti nedēļas nogalē nobloķējuši automaģistrāli netālu no parlamenta un valdības ēku rajona Hāgā. Policija pret aktīvistiem izmantojusi ūdensmetējus un daudzus no viņiem aizturējusi.

Neskatoties uz aizliegumu, aktīvisti sestdien un svētdien nobloķēja automaģistrāli A12. Policija svētdien norādīja, ka šī ir jau devītā reize, kad A12 nobloķējuši demonstranti.

Policisti izmantoja ūdensmetējus pret protestētājiem. Kad viņi attiecās atbrīvot automaģistrāli, Hāgas mērs Jans van Zanens deva atļauju policijai pielietot spēku, lai aizvestu protestētājus.

Mērs norādīja, ka demonstrācijas pret Nīderlandes enerģētikas politiku var rīkot citās vietās Hāgā, kur tās ir atļautas.

Citās Hāgas daļās klimata aktīvisti svētdien, tāpat kā sestdien, netraucēti varēja piedalīties demonstrācijās.

Sestdien policija aizturēja aptuveni 2400 cilvēkus, kas piedalījās demonstrācijā uz A12. Viņi ar autobusiem tika nogādāti stadionā Hāgā un vēlāk lielākā daļa no viņiem tika atbrīvota. Kriminālprocess tika uzsākts tikai pret dažiem.

"Dumpis pret izmiršanu" apsūdz Nīderlandes valdību, ka tā nav pildījusi solījumu samazināt nodokļu atvieglojumus un cita veida subsīdijas aviācijai, kuģniecībai, enerģijas ražošanai, izmantojot fosilo kurināmo, un naftas ieguvei.

Organizācija ir paziņojusi, ka plāno bloķēt A12 katru dienu, kamēr valdība nepārtrauks šādas subsīdijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu