Atskats uz PK basketbolā: vai 5. vieta ir augstvērtīgāka par hokeja bronzu? (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Pasaules kausa (PK) finālturnīra izraisītā emocijas droši vien ir mazliet norimušas, basketbolisti ir atgriezušies pie savām ģimenēm, un (cerams) ir novākts arī pēdējais parādes laikā zemē nosviestais izsmēķis. Tāpēc ir laiks atskatīties uz Latvijas basketbolistu paveikto Pasaules kausā.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņā debitēja ar ļoti augsto 5. vietu. Vienmēr atradīsies, kāds, kurš teiks, ka ticēja taču no pirmās dienas, bet reālistiski šāds rezultāts, visticamāk, pārsteidza teju visus.

5. vieta basketbola Pasaules kausā ir milzīgs sasniegums, ko, šķiet, ne visi prot līdz galam novērtēt. Tiek lēsts, ka 11. septembrī pie Brīvības pieminekļa Latvijas basketbolistus sveikt ieradās vien pieci tūkstoši fanu, kas nobāl pret hokeja izlasi. Izskanējušas versijas, ka maija izskaņā hokejistus pie brīvības pieminekļa sagaidījuši pat 50 tūkstoši fanu...

Protams, šajā reizē Saeimā netika pieņemts populisma dzīts lēmums sportistu atgriešanās dienu pasludināt par brīvdienu, bet tik un tā 5000 pret 50 000 šķiet neadekvāti maz. Vai tiešām esam kļuvuši par žagatām, kurām svarīgs ir tikai un vienīgi spīgulītis?

Ir reizes, kad medaļu pavisam noteikti var un vajag salīdzināt ar ne godalgotu vietu. Šī ir viena no tām reizēm.

Bet pirms hokeja 3. vietas un basketbola 5. vietas salīdzinājuma nedaudz jāatskatās arī uz turnīrā pieredzēto.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu