"Uzkodu vrapi", augļu batoniņi, un citi. Veselīga uztura speciāliste iesaka pilnvērtīgas uzkodu idejas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dārzeņi un augļi.
Dārzeņi un augļi. Foto: Shebeko/Shutterstock.com

Galvenais, lai pie rokas ir kāds veselīgs našķis. Ar šādu domu savu dēlu Miku skolai sagatavo jelgavniece Egita. Un tā patiešām ir - lai gan zēns pusdienas un launagu paēd skolā, mamma vienmēr parūpējas, lai dēlam ir līdzi kas veselīgs, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Ģimenē iecienīti "uzkodu vrapi" - tortiljā iepildīti dažādi dārzeņi un arī kāds olbaltumvielu avots, piemēram, tuncis vai vistas fileja. Ledusskapī arī vienmēr ir ogas. 

Video: "Bez tabu" sižets

Tāpat iecienīta uzkoda arī ir rudzu maizes grauzdiņi ar ķiplokiem, kuros iepildīts kausētais siers. Lai gan Mikus visus mammas sagatavotos veselīgos našķus ēd ar prieku, viņam, kā jau daudziem bērniem, garšo arī saldumi - sevišķi saldējums ar karameli un batoniņi ar kokosriekstu garšu.

Egitas sagatavotās uzkodas slavē arī uztura speciāliste Ksenija Andrijanova. Lai uzkodu vrapus padarītu vēl pilnvērtīgākus, viņa iesaka izvēlēties pilngraudu tortilju un pildījumā iekļaut arī rīsus, bulguru vai kvinoju. 

Savukārt, ja gribas kādu batoniņu, speciāliste iesaka izvēlēties batoniņus ar žāvētiem augļiem, kas satur tikai dabīgo cukuru. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu