VIDEO "Šķita, ka viss būs kārtībā." Pēc sirmgalves nāves aprūpes centrā tuvinieki šaubās par aprūpes kvalitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sociālais aprūpes centrs. Ilustratīvs foto.
Sociālais aprūpes centrs. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīdziniece Anastasija savu vecmāmiņu Aleksandru sākumā gribējusi aprūpēt pati, bet dažādu šķēršļu dēļ vēlāk nolēmusi ievietot aprūpes centrā "Lapsas". Sākumā dzīve šķitusi lieliska, taču situācija ātri kļuvusi arvien sliktāka, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu". 

Anastasija stāsta, ka laika gaitā kārtība un tīrība, kas valdījusi aprūpes centrā, izplēnējusi pavisam - parādījušies putekļi, gultasveļa saplīsusi un pati Aleksandra neesot apkopta. 

Video: "Bez tabu" sižets

Strauji pasliktinājusies arī Aleksandras veselība - viņa pārcietusi pat pneimoniju. Vienā no vizītes reizēm sirmgalvei arī bijusi sasista acs. Centra darbinieki incidentam nav pievērsuši sevišķu uzmanību. 

Vēlāk Aleksandra pārcietusi insultu, un neilgi pēc tam devusies mūžībā. "Tā aprūpe tomēr nav tāda, kādu solīja," stāsta Anastasija. 

"Lapsu" darbiniece stāsta, ka darbiniekiem nekas nav slēpjams. "Bez tabu" žurnālistiem viņa izrāda iemītnieku istabas, un arī raidījuma pārstāvji atzinuši, ka tās ir tīras un labi uzturētas. 

Aprūpes centra vadītāja Elizabete Platupe Anastasijas pārmetumus kategoriski noraida un saka, ka arī uz Aleksandras veselības problēmām darbinieki ir uzreiz reaģējuši. 

Savukārt Veselības inspekcija par higiēnas prasību neievērošanu "Lapsās" saņēmusi vairākas sūdzības. Inspekcija norādīja, ka centrā vērsīsies ar jautājumiem par to, kā tiek organizēts aprūpes process. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu