"Mani izvaroja trīs reizes dienā." Francijas tenisiste nāk klajā ar šokējošu liecību pret jaunatnes treneri

Apollo.lv
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: SrideeStudio/ Shutterstock.com

Bijusī tenisiste Andželika Košī, liecinot pret bijušo jaunatnes treneri Endrū Gedesu, pavērusi priekškaru drūmām atmiņām no laika, kad viņai bija vien 12 gadu.

Gedess jau 2021. gadā tika notiesāts par nepilngadīgu personu izvarošanu, tiekot pie 18 gadus ilga cietumsoda.

Šā gada jūlijā tika sākta jauna izmeklēšana, kuras mērķis ir identificēt un sakārtot problēmas Francijas sporta pārvaldē. Līdz ar to vēlreiz pacelta tiek arī Gedesa lieta, un viena no tenisistēm, kura pastāstīja par savu šaušalīgo pieredzi ar treneri, ir bijusī tenisiste Košī.

Viņa savā liecībā norādījusi, ka Godess divu gadu laikā viņu izvarojis vairāk nekā 400 reižu. Seksuālā vardarbība pret Košī sākusies, kad viņa bija vien 12 gadus veca. Tobrīd 55 gadus vecais Godess jaunajai tenisistei ieskaidrojis, ka tas starp sportisti un viņas treneri esot normāli. Tenisiste atminējās konkrētu treniņnometni.

"Tās bija manas dzīves sliktākās divas nedēļas. Vairākas reizes apsvēru izdarīt pašnāvību. Viņš mani izvaroja trīs reizes dienā. Pirmajā vakarā viņš man lika doties uz viņa istabu. Es to nedarīju. Tad viņš atnāca uz manu istabu... Es biju ieslodzīta. Nevarēju tikt prom, kad vēlējos. Pēc tam man vēl bija jāuzturas vietā, kur tas notika," atminējās Košī.

Bijusī tenisiste arī neslēpa, ka Godesam bijis konkrētā tenisa kluba atbalsts. Sūdzības par nepiedienīgu uzvedību tika nogādātas līdz kluba vadībai, bet atteikums rīkoties allaž ticis pamatots ar faktu, ka "viņš klubam atnes titulus".

Kopumā Godess tika apsūdzēts četru nepilngadīgu meiteņu izvarošanā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu