Basketbola treneris Mārtiņš Gulbis atklāj, kā nonāca līdz spēļu translāciju komentēšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

"TTT Rīga" basketbola komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis aizrāvies ne tikai ar trenera arodu, bet arī spēļu komentēšanu. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" viņš pastāsta, kā vispār nonācis līdz spēļu translāciju komentēšanai un kāpēc šī nodarbe palīdz arī paša trenera darbā.

"Basketbola analīze, tāda spēles izpratne un saprašana par to, kāpēc konkrētas darbības notiek laukumā, manuprāt, man jau ir no bērnu dienām. Es jau sen, sen centos saprast to basketbola būtību," raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam atklāj Gulbis.

Foto: publicitātes

Bērnībā viņš pat griezis ārā momentus no ierakstītajām spēlēm video kasetēs – skatījies atkārtojumā, pierakstījis punktus, ko katrs spēlētājs iemetis.

"Pēc tās traumas, ko es guvu, bija jāmeklē kaut kādas iespējas," stāsta treneris, kurš neatminas precīzi, vai pats jautājis par spēļu komentēšanas iespējām, vai arī Edgars Buļs viņu aicinājis palīgā analizēt basketbolu.

"Jau biju sācis strādāt kā treneris, un kaut kā tas viss veiksmīgi ir aizgājis līdz šim brīdim, un tā ir vēl viena tāda lieta, kas man simpatizē pašam, jo manā profesijā, lai augtu, attīstītos, basketbols ir jāskatās būtībā katru dienu."

Gulbis skaidro, ka jaunākās tendences ir iespējams ieraudzīt, tikai vērojot basketbolu: "Kāpēc to neapvienot ar ļoti labu darbu? Man patīk ar kolēģi Raimondu Zepu komentēt kopā – tas man sagādā prieku, un, kamēr man tas sagādā prieku, es to labprātīgi arī daru." Treneris norāda, ka basketbola karstumā, kas valda šobrīd visapkārt, izjutis, cik daudzi cilvēki to vēro, arī klausās viņa komentēšanā: "Man ir prieks, ka cilvēkiem ir smaids, jo bez smaida un bez prieka ir diezgan sarežģīti dzīvot. Es domāju, ka mēs tāpat īsti neaptveram, ko šie puiši ir izdarījuši."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties, spiežot zemāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu