"Mans mērķis - nenomirt." Vīrietis ar īpatnējām metodēm cenšas dzīvot mūžīgi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: bryanjohnson/"Instagram"

45 gadus vecais amerikāņu miljardieris Braians Džonsons dzīvo savdabīgu dzīvesveidu - katru dienu ceļas puspiecos no rīta, notiesā visas maltītes līdz vienpadsmitiem dienā, un bez nekādiem izņēmumiem pusdeviņos vakarā viens dodas pie miera. Taču šīm izvēlēm ir ambiciozs mērķis - "novecot atpakaļgaitā". Intervijā "The Guardian" Džonsons pastāsta vairāk par savu ikdienu un izklāsta savas ambīcijas.

Tiesa, pirms desmit gadiem Džonsons dzīvoja pavisam citādi. 2013. gadā viņš uzņēmumam "PayPal" par 800 miljoniem dolāru pārdeva savu uzņēmumu "Braintree Venmo". Kā pats atminas, pēc pārdošanas nav dzīvojis sevišķi veselīgi - lielāko daļu pēdējās desmitgades pārmērīgi ēdis, patērējis alkoholu un cīnījies ar depresiju. 

Ciešanu iespaidā viņš secinājis, ka tikai ar saviem spēkiem nespēj pieturēties pie veselīga dzīvesveida un tāpēc nolēmis vērsties pēc palīdzības. Nu tagad viņam ir vesela komanda ar ārstiem un ekspertiem, kas regulāri pārbauda katru viņa organisma darbību.

Ārstu novērojumi tiek ievadīti sistēmā, kas Džonsonam pēc tam norāda, kā uzlabot attiecīgos parametrus. Šo sistēmu, kas viņam gadā izmaksā divus miljonus ASV dolāru, miljardieris izgudrojis pats un tai devis nosaukumu "Blueprint". Pašlaik viņš strādā pie vienkāršākas sistēmas versijas, ko izlaidīs plašākai publikai. Šo sistēmas versiju varēs iegādāties arī par krietni lētāku summu. 

Lai uzturētu sevi formā, Džonsons piekopj stingru diētu. Ikdienā viņš ēd divas maltītes: vārītus brokoļus ar ziedkāpostiem, sēnēm un ķiplokiem un pudiņu, kas sastāv no čia sēklām, makadāmijas riekstiem un ogām. 

Viņš ikdienā stingri ierobežo uzņemtās kalorijas, nelieto alkoholu un vakaros nekad neiet ārā no mājas. Vīrietis arī piedomājis pie sava mājokļa iekārtojumu - tajā ierīkota advancēta gaisa filtrēšanas sistēma un plauktos salikti dažādi augi.

Miljardieris iepriekš ir mēģinājis vairākas citas metodes, kas nav nesušas sagaidītos rezultātus. Viņš uzņēmis augšanas hormonus, ko gan pēc kaitīgajiem blakusefektiem pārstāja darīt un asinsritē ievadot sava tolaik 17 gadus vecā dēla asinis. Šī eksperimenta dēļ viņš kļuva par interneta sensāciju. 

Miljardieris ieviesis arī intensīvu fiziskās sagatavotības programmu, kas sastāv no svaru cilāšanas un kardio treniņiem. 

Intīmajā dzīvē Džonsons ietur tikpat stingru nostāju. Platformā "X" viņš norādījis, ka pirmajos randiņos vienmēr norāda, ka ar viņu nedrīkst runāt par maznozīmīgām lietām un viņa dāma nekad nebūšot prioritāte.

Taču miljardieris ikdienā spēj arī "atraisīties" - kopā ar dēlu aizrautīgi spēlē galda tenisu un pavada laiku ar draugiem, kas pieņem viņa savdabīgo dzīvesveidu.

Der pieminēt, ka liela daļa no Džonsona ikdienas aktivitātēm ir balstītas zinātnes sasniegumos. Piemēram, viņa piekoptie kardio treniņi un svaru cilāšana saskaņā ar dažādiem pētījumiem būtiski pazemina priekšlaicīgas nāves risku. 

Nevar teikt, ka ieguldītais darbs nenes nekādus rezultātus. Lielākā daļa viņa bioloģisko parametru ir daudz labāki kā vairumam vienaudžu. Viņš guļus var pacelt vairāk kā 100 kilogramus smagu stieni un viņa ķermenī atrodami tikai septiņi procenti tauku. 

Taču, lai gan viņam izdodas uzlabot dažādus bioloģiskos parametrus, šīs darbības tomēr nepaildzinās viņa mūžu. Cilvēka mūža ilgums ir atkarīgs no gēniem, taču viņa darbības tos neietekmē. "Ir cilvēki, kas nodzīvoja 112 un 122 gadus. Neviens no viņiem nedarīja to, ko dara Džonsons," komentē bioķīmiķis Čārlzs Breners. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu