Mamikins Kremļa propagandas kanālā klāsta, ka Krievija ir "brīvākā valsts pasaulē" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Mamikins
Andrejs Mamikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins atkal piekritis intervijai Krievijas propagandas kanāliem. Intervijā Kremļa propagandas projektam "Sputnik" viņš apstiprinājis, ka pārcēlies uz dzīvi Krievijā. Intervijā viņš Krieviju raksturojis kā "vienu no brīvākajām valstīm pasaulē".

Kā galvenos iemeslus aizbraukšanai no Latvijas 47 gadus vecais Mamikins min padomju okupācijas režīmu slavinošā pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanu, kā arī Latvijas Pareizticīgās baznīcas atdalīšanos no Krievijas Pareizticīgās baznīcas Maskavas patriarhāta. 

Mamikins intervijā klārē, ka vēlas, lai viņa bērni mācītos krievu valodā, lai viņš varētu 9. maijā "raudāt pie stāvošiem pieminekļiem" un lai varētu aizlūgt par "savu patriarhu" - Kremļa pakalpiņu un Krievijas kara noziegumu atbalstītāju patriarhu Kirilu.

Viņš ar sievu apsvēris doties vai nu uz Krieviju, vai arī Baltkrieviju. Izvēlējies doties uz Krieviju, jo tur "iespējams mācīties dzimtajā valodā, skolās nav LGBT propagandas [..], nav nacionālisma", norādīts "Sputnik" rakstā.

Pēc sava komentāra par to, ka Krievija ir viena no brīvākajām valstīm pasaulē, Mamikins pievēršas tā sauktajam "Armijas diskreditācijas likumam".

"Armijas diskreditācija - tas ir normāls pants vairumā valstu," intervijā klāsta Mamikins. "Armija ir jāciena, jāciena cilvēki uzplečos - viņi jānovērtē un jāpalīdz pildīt dienesta pienākumus."

Mamikins intervijā stāsta par administratīvajām lietām un krimināllietām, kas pret viņu ierosinātas Latvijā, kā arī grūtībām atrast Latvijā darbu pēc tam, kad 2019. gadā beidzās viņa termiņš EP deputāta amatā un uz jaunu termiņu viņš netika ievēlēts. 

"Kamēr Andrejs Mamikins bija bez darba, kaut kā tomēr vajadzēja apgādāt ģimeni," norādīts "Sputnik" rakstā. "Mūsu intervijā viņš pirmoreiz atzīstas, ka tolaik sācis... braukāt pa izgāztuvēm un vākt metāllūžņus. Izrādījās, ka uz vietas šajā jomā viss jau bija sadalīts,

tāpēc bijušajam Eiroparlamenta deputātam nācās pat kauties ar bezpajumtniekiem par atkritumos izmestiem ledusskapjiem un veļasmašīnām. Lai neviens viņu nepazītu pie kārtējās miskastes, Andrejam nācās ataudzēt garu bārdu un nēsāt saulesbrilles."

Andrejs Mamikins ir krievu tautības Latvijas politiķis un bijušais žurnālists. Viņš bija Eiropas Parlamenta deputāts no 2014. līdz 2019. gadam, ievēlēts no partijas "Saskaņa", no kuras izstājās.

2021. gada oktobrī pēc bijušā labklājības ministra Gata Eglīša iesaistes Valsts darba inspekcijas (VDI) direktors Renārs Lūsis pārbaudes laikā atlaida Mamikinu, kurš bija kļuvis par inspekcijas stratēģiskās komunikācijas vadītāju. Šo lēmumu Mamikins apstrīdēja tiesā. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu