Avots: Banki "Virtus" galvenā trenera amatā varētu aizstāt leģendāro Skariolo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serdžo Skariolo
Serdžo Skariolo Foto: AP/Scanpix

Itālijas A sērijas basketbola klubu Boloņas "Virtus" pēc galvenā trenera Serdžo Skariolo atlaišanas varētu vadīt Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, savā "Twitter" kontā vēsta "Sportando.com" apskatnieks Alesandro Luidži Madži.

Skariolo tika atlaists no galvenā trenera amata tikai piektdien. Kluba paziņojumā norādīts, ka viens no iemesliem bija trenera izteikumi pirmssezonas preses konferencē, kurā viņš kritizējis komandas sastāvu pirms gaidāmās sezonas. Tāpat no Boloņas kluba tika atlaists arī trenera asistents Andrea Diana.

Banki Pasaules kausa finālturnīrā tika atzīts par labāko treneri, nopelnot balvu ne tikai par izlases sniegumu finālturnīrā, bet arī visa cikla laikā. Pēc Banki stāšanās pie Latvijas izlases stūres latvieši 24 spēlēs izcīnījuši 21 uzvaru, pirms finālturnīrā 16 mačos tiekot pie 15 panākumiem.

Itāļu speciālists pagājušajā sezonā bija Francijas kluba Strasbūras SIG galvenais treneris, komandu atstājot pēc sezonas. Pasaules kausa laikā viņam piedāvājumu izteica Spānijas klubs Vitorijas "Baskonia", taču viņš to noraidīja.

Kā vēsta "Sportando.com", otrs kandidāts "Virtus" galvenā trenera amatam ir Valters de Rafaele, kurš kopš 2016.gada vadīja Venēcijas "Reyer".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu