Kā varētu izskatīties Latvijas basketbola izlases ceļš uz Olimpiādi?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) publiskotā ranga iespējams nedaudz precīzāk ieskicēt potenciālo Latvijas basketbola izlases ceļu pretim Olimpiskajām spēlēm.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase pēc veiksmīgā starta Pasaules kausa finālturnīrā, FIBA pasaules rangā pakāpās uz 8. vietu.

Tas nozīmē, ka olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izlozē Latvija startēs no tā sauktā pirmā groza. Precīza kvalifikācijas kārtība vēl nav izziņota, tomēr ir zināms, ka norisināsies četri mini turnīri, kuru uzvarētāji iekļūs olimpiskajās spēlēs.

Ņemot par piemēru 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, shēma ir sekojoša - katrā no četrām rīkotājvalstīm tiek pulcētas sešas komandas, kuras tiek sadalītas divās (A un B) apakšgrupās pa trim. Tad konkrētā turnīra apakšgrupu divas labākās komandas tiekas četru izlašu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Konkrētajā valstī notiekošā mini turnīrā A apakšgrupā spēlē pa komandai no 1., 4. un 5. groza, bet B apakšgrupā - no 2., 3. un 6. groza.

Izlozes grozi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

1. grozs

Spānija (2. vieta rangā)

Latvija (8)

Lietuva (10)

Slovēnija (11)

2. grozs

Brazīlija (12)

Itālija (13)

Grieķija (14)

Polija (15)

3. grozs

Puertoriko (16)

Melnkalne (17)

Dominikānas republika (18)

Somija (20)

4. grozs

Jaunzēlande (21)

Gruzija (23)

Meksika (25)

Libāna (28)

5. grozs

Horvātija (30)

Kotdivuāra (33)

Angola (34)

Filipīnas (38)

6. grozs 

Ēģipte (41)

Bahamu salas (57)

Kamerūna (67)

Bahreina (69)

Tātad, ir skaidrs, ka Latvijas baskebola izlases ceļš kvalifikācijas turnīrā nekrustosies ar Spānijas, Slovēnijas un Lietuvas valstsvienībām.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs norisināsies 2024. gadā no 2. līdz 7. jūlijam. Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss sarunā ar ziņu aģentūru LETA norādījis, ka LBS meklēs iespējas rīkot vienu no četriem kvalifikācijas turnīriem, kura izmaksas būtu aptuveni 2,3-2,6 miljoni eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu