"Audas" futbolisti virslīgas mačā uzvar "Mettu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Audas" futbolisti
"Audas" futbolisti Foto: Kristians Putniņš / "FK Auda"

"Audas" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 29.kārtas ievadā Rīgā ar 3:1 (2:1) uzvarēja "Metta" futbolistus, kopvērtējumā pakāpjoties uz trešo vietu, kuru ieņems vismaz līdz svētdienai.

"Audai" divus vārtus guva Režinaldu Ramiriss un vienus pievienoja Abioduns Ogunniji, bet "Metta" rindās izcēlās Lūkass Vapne.

Mājiniece "Auda" vadībā izvirzījās desmitajā minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Ramiriss. Spēles 22.minūtē "Metta" veica uzreiz divas spēlētāju maiņas un četras minūtes vēlāk pēc Artjoma Puzirevska piespēles nekļūdīgs no tuvas distances bija Vapne - 1:1.

Spēles 37.minūtē "Auda" atgriezās vadībā pēc tam, kad Oskars Vientiess pieļāva kļūdu pie saviem vārtiem un turpinājumā Ogunniji raidīja bumbu mērķī. Otrā puslaika sākumā, 52.minūtē, Ramiriss soda laukumā tuvu līnijai saņēma bumbu uz krūtīm un ar sitienu no gaisa sita to tīklā - 3:1.

"Auda" virslīgā nav zaudējusi sešos mačos pēc kārtas un pēdējās divās spēlēs ar 2:0 uzvarēja "Daugavpili" un ar 1:0 guva panākumu pār Salaspils "Super Nova" vienību.

Kārtas turpinājumā sestdien paredzēts Rīgas derbijs, kurā RFS uzņems "Riga", kā arī "Daugavpils" viesosies pie "Jelgavas", bet 29. kārtas noslēgumā svētdien "Liepāja" savā laukumā tiksies ar "Valmieru" un "Super Nova" izbraukumā spēkosies ar "Tukums 2000"/"Telms".

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 28 spēlēs ir "Riga", kurai ar 67 punktiem seko RFS, šīm komandām pēdējā aplī cīnoties par čempiontitulu. Trešā ar 29 mačos 45 punktus guvusī "Auda", kurai ar 43 punktiem 28 cīņās seko "Liepāja" un ar 41 punktu 27 dueļos - "Valmiera". Sestā ir "Jelgava" ar 33 punktiem, tālāk ir "Metta" ar 29 punktiem, "Tukums 2000"/"Telms" ar 27 punktiem, "Daugavpils" ar 25 punktiem un pēdējo, desmito pozīciju ieņem Salaspils "Super Nova" ar astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu