Krievija pieļauj "ļoti dārgu" taktisku kļūdu, uzskata analītiķi (2)

Apollo.lv
Foto: AP/Scanpix

Krievija pieļauj taktisku kļūdu, izmantojot pārāk daudz kājnieku un ieroču savai pirmajai aizsardzības līnijai un atstājot savas dziļākās līnijas vājākas, laikrakstam "The Kyiv Independent" sacīja analītiķi.

Lai gan Krievija ir izveidojusi sarežģītas, daudzslāņu aizsardzības sistēmas, kas sastāv no blīviem mīnu laukiem, tanku šķēršļiem un nocietinājumiem simtiem kilometru garumā, viņi tos neizmanto stratēģiski.

Ukrainas sākotnēji lēnais pretuzbrukums pēdējo nedēļu laikā ir guvis ievērojamus panākumus, īpaši izlaužoties caur pirmo aizsardzības līniju Zaporižjas frontē valsts dienvidos.

Aizsardzības analītiķis Maikls Kofmans laikrakstam "The Kyiv Independent" sacīja, ka Ukraina šobrīd strādā pie otrās līnijas pārraušanas.

Ukrainas ģenerāļi apgalvo, ka otro aizsardzības līniju, visticamāk, būs daudz vieglāk pārraut, vēsta laikraksts.

Lai gan Krievija ir izveidojusi "padziļinātu aizsardzību", kas sastāv no vairākām pozīcijām, kas izvietotas visā teritorijā, tā lielāko daļu pretuzbrukuma ir pavadījusi, izmantojot savu karaspēka lielāko daļu, lai aizstāvētos ienaidnieka priekšā pirmajā rindā, laikrakstam sacīja analītiķi.

Krievijas spēki arī ir veikuši pretuzbrukumus pirms šīs līnijas, kas, pēc Kofmana vārdiem, ir bijusi "ļoti dārga stratēģija", jo tie ir zaudējuši ievērojamu daudzumu bruņutehnikas un karaspēka.

Krievi paļāvušies uz to, ka viņi varēs atkāpties, laikrakstam sacīja Viktors Kivļuks, atvaļināts ukraiņu pulkvedis no Aizsardzības stratēģijas centra. "Bet, ja vairs nav neviena, kam atkāpties no pirmās līnijas, kurš aizstāvēs otro?"

"Ienaidniekam ir daudz kājnieku, bet nepietiek aprīkojuma un kājnieku kaujas mašīnu, un viņi ir spiesti skraidīt uz kājām manevru laikā," viņš sacīja. "Viņi dara to, ko komandieri viņiem liek, bet aprīkojuma trūkums neļauj viņiem to darīt pareizi."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu