VIDEO Gaušu, izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem, kaldina "Valmiera FC" futbolistu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valmiera FC" futbolists Leu Gaušu
"Valmiera FC" futbolists Leu Gaušu Foto: Optibet Virslīgas arhīvs

Leu Gaušu izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem, "Valmieras" vienība svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 29.kārtas mačā viesos ar 4:1 (2:0) pārspēja "Liepāju" un atņēma pretiniekiem ceturto vietu turnīra tabulā.

No trešās vietas ieguvējas "Audas" valmieriešus šķir viens punkts, turklāt Jurģa Kalna vadītajai komandai ir viena spēle rezervē.

"Valmieras" komandai ar raidījumu savos vārtos palīdzēja Bakari Sanē. "Liepājai" vienīgos vārtus guva Henri Staničs.

Vidzemnieki mača ievadā izpildīja vairākus stūra sitienus pie "Liepājas" vārtiem un pēc ceturtā no tiem septītajā minūtē precīzu sitienu ar galvu izpildīja Gaušu. Vadībā valmierieši nostiprinājās 39.minūtē, kad mājinieki rupji kļūdījās savā soda laukumā, kas Gaušu ļāva panākt 2:0.

Pirmā puslaika beigās uz "Liepājas" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču kompensācijas laika pirmajā minūtē Gaušu sisto bumbu atvairīja Dāvis Ošs, kurš revanšējās par paša pirms tam izdarīto pārkāpumu.

56.minūtē Gaušu piespēlēja gar vārtiem un bumbu savā cietoksnī ieraidīja Sanē - 3:0 Latvijas eksčempionu labā. Puslaika vidū, 67.minūtē, Staničs vienus vārtus atguva. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 12 minūtes, pēc VAR iesaistes tika konstatēts, ka "Liepājas" uzbrucējs Mustafa Diāvs rupji pārkāpis noteikumus un viņam laukuma bija jāatstāj.

Kompensācijas laika trešajā minūtē Gaušu ātra uzbrukuma noslēgumā izdarīja sitienu vārtu augšējā stūrī un panāca 4:1.

Vēl šodien "Tukums 2000"/"Telms" Tukuma pilsētas stadionā tiksies ar Salaspils "Super Nova".

Piektdien "Audas" komanda Rīgā ar 3:1 uzvarēja "Metta" futbolistus, sestdien ar bezvārtu neizšķirtu beidzās "Jelgavas" - "Daugavpils" un RFS - "Riga" cīņas.

Turnīra tabulas galvgalī ar 71 punktu 29 spēlēs ir "Riga", kurai ar 68 punktiem seko RFS. Trešā ir 45 punktus guvusī "Auda", kurai ar 44 punktiem 28 dueļos seko "Liepāja" un ar 43 punktiem 29 cīņās - "Liepāja". 29 cīņās 34 punktus ir sakrājusi "Jelgava", bet - 29 punktus - "Metta", "Tukums 2000"/"Telms" ir 27 punkti 28 mačos, "Daugavpils" sakrājusi 26 punktus 29 spēlēs, bet Salaspils "Super Nova" ir astoņi punkti 27 mačos.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu