Kvalitatīva izglītība bez maksas un "tusiņi". Ieskats Upsalas universitātes studenta ikdienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Werner Lerooy/"Shutterstock"

Studēt Upsalas universitātē Zviedrijā nebūt nav garlaicīgi - darba dienās jāvelta laiks intensīvai studiju programmai, bet brīvdienās var doties jautri pavadīt laiku studentu nācijās. Taču, kā jau ar visām lietām dzīvē, tam jāpieiet ar mēru un studijas jāprot līdzsvarot ar "tusiņiem". Zinu, ka liela daļa jauniešu no Latvijas vēlas doties studijās ārzemēs, tāpēc ceru, ka mans "Klik" ieraksts nesīs spēku un pārliecību, gatavojoties lielajam izaicinājumam. 

Upsalas universitātē, tāpat kā visās universitātēs Zviedrijā, studentiem no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm par studijām nav jāmaksā. Pieteikties mācībām arī iespējams par baltu velti. 

Studiju kvalitāte neapšaubāmi ir augsta. Pasaules augstskolu reitingos Upsalas universitāte vienmēr ieņem augstu vietu - 2022. gadā "Times Higher Education" reitingā tai atvēlēta 131. vieta pasaulē, "QS Top Universities" reitingā tā ieņem 105. pozīciju, bet "ARWU" reitingā tā ierindojas 78. vietā. 

Mācību kvalitāte gan nav vienīgais faktors, kas katru gadu pievelk studentus. Universitātes vārdu pasaulē nes arī tai piesaistītās studentu nācijas, uz kuru bāriem un klubiem studenti dodas pavadīt brīvo laiku.

Nācijas, kas principā darbojas tāpat kā mums Latvijā pazīstamās studentu korporācijas, pilsētā ir sevišķi iecienītas studentu vidū, jo tur alus ir krietni lētāks un pūlis ir jautrāks. 

Par dzīvesvietas atrašanu arī nav vērts sevišķi uztraukties, jo universitāte plašā skaitā piedāvā kopmītnes. Iespējams izvēlēties starp vairāku veidu koridoriem un istabām. 

Pilnu ieskatu Upsalas universitātes studenta ikdienā uzzini tiešsaistes žurnālā "Klik"!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu