VIDEO "Uzskatu, ka Lembergs ir labs saimnieks." "Delna" kritizē Kūtra izteikumus par oligarhu iesaisti (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Krustpunktā"

Organizācija "Delna" paudusi kritiku par kādreizējā Satversmes tiesas priekšsēdētāja un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķa Gunāra Kūtra izteikumiem Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Pēc intervijas kritisku vērtējumu par Kūtra kandidatūru izplatīja organizācija "Delna", pārmetot, ka neesot pieņemams, ka deputāts, kurš plāno kandidēt uz Saeimas priekšsēdētāja amatu, esot gatavs nacionālās ekonomiskās attīstības jautājumos "iesaistīt oligarhus, turklāt neatkarīgi no to sodāmības".

"Es uzskatu, ka [Aivars] Lembergs ir labs saimnieks. Ja kāds saka, ka viņa saimniekošana [..] ir bijusi slikta.. Piedodiet, tad kurā vietā, kādā jomā? [..]" intervijā pauda Kūtris.

"Tas rada bažas par valsts ekonomisko un nacionālo drošību, Saeimas godprātību, (...) atklātu un vienlīdzīgu interešu pārstāvību, kas veicina sabiedrības uzticēšanos, tālāku sabiedrības šķelšanu un uzticības Saeimai graušanu," izteikušies "Delnas" pārstāvji.

Jau ziņots, ka jaunās koalīcijas - "Jaunās vienotības" (JV), ZZS un "Progresīvo" - politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna atsaukšanu no amata.

Dokumentu parakstījuši deputāti Jana Simanovska (P), Viktors Valainis (ZZS), Ainars Latkovskis (JV), Atis Labucis (JV), Antoņina Ņenaševa (P), Harijs Rokpelnis (ZZS), Kaspars Melnis (ZZS), Jānis Vucāns (ZZS), Edmunds Jurēvics (JV) un Edmunds Cepurītis (P).

Iepriekš izskanējis, ka Saeimas priekšsēdētāja amatu pēc Smiltēna varētu ieņemt Kūtris.

Kā ziņots, piektdien Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta JV, ZZS un "Progresīvie".

VIDEO: Pilna intervija ar Gunāru Kūtri

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu