Pārdots lepnais Džemmas Skulmes nams Mežaparkā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ss.lv, Edijs Pālens/LETA

Kāds 1981. gadā dzimis uzņēmējs kļuvis par īpašnieku mākslinieku Skulmju namam Stokholmas ielā Mežaparkā, šonedēļ raksta žurnāls "Privātā Dzīve". Džemmas slavenais nams pārdots par 440 000 eiro.

Slavenajai māksliniecei šonedēļ apritētu 98 gadi, un ideja rīkot viņas mājās Džemmas dienas ir pieklususi. Lepnais nams Mežaparkā ieaudzis nezālēs, un Skulmes mantinieki sen esot prom.

Jau vairākus mēnešus leģendārās gleznotājas Džemmas Skulmes māja Mežaparkā šķiet pamesta – neviens tur neesot redzēts jau sen, un zāle sniedzas pāri potītēm. Tāds skats septembrī pavēries arī kādai mākslas studentei.

Iepriekš Džemmas Skulmes dēls mākslinieks Juris Dimiters, kas ar ģimeni dzimtas māju apdzīvoja kopā ar māsas Martas Skulmes ģimeni, godīgi atzina, ka mantinieki Mežaparka īpašumu nevar atļauties uzturēt.

Savulaik gan tika prezentēta ideja izveidot pastāvīgu mākslas telpu mājas spārnā, kurā savulaik strādājis Džemmas tēvs.

Sākotnēji māja pārdošanā tika izlikta par 1 300 000 eiro. Nu noskaidrojies, ka tā tikusi pārdota par 440 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Džemma Skulme mūžībā aizgāja 2019. gada novembrī.

Zemesgrāmatā atrodamā informācija liecina, ka pēc mākslinieces nāves 2020. gadā par mājas īpašnieku kļuva Džemmas Skulmes mazdēls Arturs, kurš to saņēmis kā dāvinājumu no sava tēva, mākslinieka Jura Dimitera. Savukārt šā gada 7. martā māja kā dāvinājums nonākusi viņa sievas Ksenijas Dimiteres īpašumā. Jau pēc desmit dienām Džemmas slavenais nams pārdots par 440 000 eiro. Jaunais īpašnieks ir kāds 1981. gadā dzimis uzņēmējs.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 19. septembra numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu