"Tas ir pareizi." Hosams Abu Meri komentē sievas aiziešanu no darba Latvijas Televīzijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: linda_abumeri/Instagram

Dienā, kad par veselības ministru kļuva deputāts un mediķis Hosams Abu Meri, viņa sieva Linda Abu Meri, kura deviņus gadus vadīja raidījumu "Rīta panorāma", aizvadīja savu pēdējo darbdienu Latvijas Telezīvijā. Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" Hosams komentējis sievas dzīves pārmaiņas.

Hosams par sievas aiziešanu no darba teic: "No ētiskā viedokļa tas ir pareizi, ka mana sieva nevar tagad vadīt "Rīta Panorāmu". To, kas notika, es gan nesauktu par atlaišanu. Vismaz man šķiet, ka tā nav atlaišana."

Linda neuzskata, ka upurējas vīra dēļ: "Sākumā bija sajūta, it kā mazliet šķiros no ģimenes. Bet, no otras puses, esmu priecīga, ka vīrs ir drosmīgs un uzņemas tik traku darbu. Kam sievas un vīri domāti? Lai atbalstītu viens otru. Tāpēc būšu liels atbalsts vīram."

Linda arī uzsver, ka tas bijis viņas un Latvijas Televīzijas kopīgs lēmums. Vienlaikus viņa kategoriski noraida iespēju, ka varētu pretendēt uz darbu vīra vadītajā Veselības ministrijā.

Neskatoties uz jauno amatu, Hosams arī turpmāk tomēr iecerējis turpināt ārsta praksi. Viņš saka: "Protams, ne pilnā apmērā. Kaut kā pielāgošos. Varbūt agrāk celšos, varbūt brīvdienas ziedošu, bet daži slimnieki būs jāpieņem. Kvalifikācija jāuztur. Nekas nav mūžīgs, pat Hosams ministrs."

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 19. augusta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu