VIDEO Kādas ir Žagara stiprās un vājās puses? Atbild pats basketbolists

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars Foto: www.fenerbahce.org

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars intervijā Stambulas "Fenerbahce" kluba "YouTube" kanālam pastāstīja par savām stiprajām pusēm, elkiem un arī citiem tematiem.

Jau ziņots, ka Žagars parakstījis trīs gadu līgumu ar Turcijas basketbola "smagsvaru" Stambulas "Fenerbahce". Nākamās sezonas ietvaros viņš tiks izīrēts Lietuvas basketbola līgas klubam "Wolves".

Žagars sarunā ar "Fenerbahce" preses pārstāvi norādīja, ka viņam nepatīkot vērtēt savas stiprās puses un viņš to labprāt atstātu citu cilvēku pārziņā.

"Cenšos laukumā paveikt visu labāko. Ja man ir kaut kas jānosauc, es teiktu, ka mana stiprākā puse ir mani instinkti un "pick and roll" sadarbību izspēle," sacīja Žagars, piebilstot, ka vājā puse esot fiziskā sagatavotība, jo viņam vajagot kļūt spēcīgākam

Latvijas basketbola izlase aizvadītajā turnīrā izcīnīja vairākas lielas uzvaras. Žagars izcēla tieši maču pret Franciju.

"Mēs atspēlējāmies ceturtajā ceturtdaļā. Viņiem bija iespēja iemest uzvaru nesošo metienu. Kad viņi to netrāpīja un atskanēja svilpe, visa komanda aptuveni 30 sekundes priecājās tā it kā mēs būtu uzvarējuši visu turnīru," atminējās basketbolists.

Žagars vairākkārt ir izteicies, ka viņa elks ir aizvadītā turnīra MVP Deniss Šrēders, kuram piederošajā Vācijas klubā latviešu basketbolists arī ir spēlējis. Vēl, runājot par elkiem NBA spēlētāju vidū, Žagars izcēla Dalasas "Mavericks" saspēles vadītāju Kairiju Ērvingu.

Kā jau minēts, Žagars nākamo sezonu aizvadīs "Wolves" rindās. Viņš neslēpj, ka, visticamāk, sastapsies ar vislielākajām gaidām un konkrētā kluba cerībām, kādas pieredzējis savas karjeras laikā.

"Noteikti Lietuvas līgā jāsasniedz "play-off". Tāpat Eirokausā jātiek cik tālu vien iespējams, ja ne uzvarēt visu turnīru. Ambīcijas ir augstas. Šī ir jauna un ambicioza komanda, tāpēc spiediens uz mums būs liels," sacīja basketbolists.

Stambulas "Fenerbahce" ir viens no atpazīstamākajiem vārdiem uz Eiropas basketbola kartes. Žagars neslēpj, ka nevar sagaidīt, kad varēs mugurā vilkt slavenā kluba kreklu.

"Tā ir komanda ar lielu vēsturi Eirolīgā. Ņemot vērā, kādi treneri un spēlētāji ir pārstāvējuši šo komandu, to nevar nepamanīt. Protams, man patīk skatīties Eirolīgas spēles un esmu skatījies arī "Fenerbahce" mačus. Esmu ļoti priecīgs un sajūsmināts kļūt par daļu no šīs ģimenes. Nevaru sagaidīt, kad varēšu spēlēt šajā formas tērpā," sacīja saspēles vadītājs.

Šovasar Stambulas klubā nonāca vēl viens talantīgs saspēles vadītājs, 22 gadus vecais izraēlietis Jams Madars, kurš iepriekšējā sezonā, pārstāvot Belgradas "Partizan", tika atzīts par ULEB Eirolīgas uzlecošo zvaigzni.

"Starp mani un Jamu būs interesanta konkurence, ņemot vērā, ka esam vienas paaudzes pārstāvji. Vēl nav sanācis pret viņu spēlēt, taču domāju, ka būs interesanti," komentēja Žagars.

Žagars aizvadītajā Pasaules kausa finālturnīrā vidēji mačā izcēlās ar 12,4 punktiem un 7,4 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu