Māra Upmane-Holšteine par lielo notikumu - "Astro'n'out" koncertu Arēnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nesen grupa "Astro'n'out" izsludināja savu pirmo lielo koncertu "Arēnā Rīga", kas notiks jau 3. novembrī. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" grupas soliste un nupat iznākušās grāmatas "Piezīmes uz šaubu malām" autore Māra Upmane-Holšteine pastāsta vairāk par to, kā radusies drosmīgā ideja par koncerta rīkošanu Arēnā.

"Mums bija kolosāls koncerts Mežaparka Zaļajā teātrī, sāksim ar to. Tas iedeva sajūtu, ka mēs varam vairāk un lielāk, un bija jāsaņemas atvēzēties uz to, starp citu," raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei atklāj Upmane-Holšteine. "Tad tādā dabīgā trepē nāca pāris secīgi grūdieni." Kā vienu no grūdieniem mūziķe atminas kulta grupas "Coldplay" koncertu Glāzgovā, kuru apmeklējusi.

"Manī kaut kas salūza, to ieraugot, – mēs esam tā mazā Latvija, tad ir tā lielā pasaule, lielā Amerika. Un "Coldplay", jā, tā skatuve bija fantastiska un šovs bija fantastika. Reizē es sapratu, ka man kā mūziķim ir diezgan skaidri instrumenti, kurus viņi izmanto, – visi tie soļi, kā veidota režija, kā strādā gaismas, citā pilnīgi, protams, līmenī, citā apmērā, bet idejiski tā formula apmēram ir saprotama," skaidro mūziķe.

"Es uz to skatījos, un mani pārņēma kauns, ka es tik daudz it kā jau zinu pa šiem gadiem un pat savā mazajā mērogā neizmantoju savu potenciālu, kāds man ir."

Pēc iedvesmojošā koncerta viņai radusies sajūta, ka arī grupa "Astro'n'out" var darīt vairāk. "Tas ir atkarīgs tikai no savas ticības sev," viņa skaidro.

"Es nezinu, kāpēc mēs vienmēr baidījāmies no lielākām skatuvēm, jo festivālos mums vienmēr iet brīnišķīgi, un pilsētas svētkos tās skatuves taču ir lielas, bet kaut kā likās – solokoncerts. Tagad skatoties, kā tās biļetes kustas un ka tā interese ir, ir absolūta pārliecība, ka šis bija tik loģisks un likumsakarīgs solis. Reizē man arī šķiet, ka tas nevarēja būt ātrāk, jo mums līdz tam bija jānonāk."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu