ŅEM VĒRĀ Piektdien sabiedriskais transports Rīgā būs par brīvu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss atjaunotajā autobusu pieturvietā Abrenes ielas galapunktā, kurai topošie dizaineri piešķīruši māksliniecisku noformējumu.
Autobuss atjaunotajā autobusu pieturvietā Abrenes ielas galapunktā, kurai topošie dizaineri piešķīruši māksliniecisku noformējumu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Noslēdzoties Eiropas mobilitātes nedēļai, piektdien, 22. septembrī, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti savām ikdienas gaitām Rīgā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Šāds lēmums pieņemts, lai popularizētu sabiedriskā transporta lietošanu, vienlaikus samazinot privāto automašīnu satiksmes intensitāti, kā arī vides un gaisa piesārņojumu pilsētā.

Kā šodien preses konferencē informēja uzņēmuma "Rīgas satiksme" vadītāja Džineta Innusa, lai nodrošinātu bezmaksas pasažieru pārvadāšanu 22.septembrī, uzņēmums pašvaldībai prasīs 128 000 eiro papildu kompensāciju par neieņemtiem ieņēmumiem no nepārdotajām biļetēm.

Kā ziņots, Eiropas mobilitātes nedēļas gaitā šogad Rīgā notika vairāki tematiskie pasākumi un diskusijas, lai pievērstu sabiedrības uzmanību sabiedriskajam transportam, elektriskajam autotransportam, veloinfrastruktūrai, kā arī tehnoloģijām, ar kuru palīdzību var uzlabot pilsētvidi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu