VIDEO Jāatsakās no rīta dušas. Līgatnieši sašutuši par karstā ūdens rēķiniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Ceturtās studijas" sižeta

Līgatnē tarifi par apkuri un karsto ūdeni pēkšņi krietni pieauguši, līdz pat vairākiem simtiem. Pieaugums ir tik krass, ka iedzīvotāji ir spiesti atteikties pat no īsas rīta dušas, ziņo LTV raidījums "Ceturtā studija".

"Mēs neesam apmierināti ar rēķiniem, kas mums jāmaksā par apkuri un karsto ūdeni. Tepat blakus ir Sigulda, viņiem ir daudz lētāk," neizpratnē ir Līgatnes iedzīvotājs Imants. 

Video: "4. studijas" sižets

'No sākuma jūnijā mums bija 204 eiro. Pēc tam - 86. Tad vēl 104. Kāpēc mainās? Agrāk, kad apkure bija nodrošināta no gāzes katla, mums nebija problēmu ar atšķirībām skaitītājā," norāda līgatniete Olga. 

Agijai vasaras vidū tika atsūtīts rēķins par komunālajiem pakalpojumiem 360 eiro apmērā. 

Neizpratnē par jaunajiem rēķiniem ir arī Saeimas deputāts Mārcis Jencītis, kam Līgatnē pieder dzīvoklis. Viņš aprēķinājis, ka cilvēkiem ar bērniem šāds rēķins ir praktiski nesamaksājams. 

Savukārt Līgatnes atbildīgie dienesti norāda, ka degvielas cenas kāpumu dēļ spiesti nomainīt apkures iekārtas, kas attiecīgi ir sadārdzinājis karstā ūdens uzsildīšanu. 

Jencītis norāda, ka šāds rēķinu pieaugums ir pašvaldības bezdarbības rezultāts. Viņš norāda, ka netālu esošajā Siguldā pakalpojumi esot 26 reizes lētāki.

Pašvaldība gan sola, ka dārgie tarifi tikšot samazināti.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu