Berlīnes mērs: Mums klimata aktīvistu demonstrācijas ir "līdz kaklam"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Berlīnes mērs Kajs Vēgners paziņojis, ka Vācijai galvaspilsētai ir "līdz kaklam" klimata aktīvistu demonstrācijas.

"Noskaņojums Berlīnes ielās ir sasniedzis jaunu līmeni. Berlīniešiem patiesi ir patiešām līdz kaklam," izteicies Vēgners, kurš pārstāv kristīgos demokrātus (CDU) un par Berlīnes mēru kļuva pavasarī. Viņš ir pirmais konservatīvais Berlīnes mērs pēdējo 20 gadu laikā.

"Tāpēc mums jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu, ka policija un tiesu vara darbojas roku rokā, un jāparāda, ka likuma vara ir nopietna. Mēs par to gādāsim," sola Vēgners. Berlīnes mērs īpaši kritiski izteicies par radikālās klimata aktīvistu organizācijas "Letzte Generation" ("Pēdējā paaudze") aktīvistiem, kuri svētdien noķēpāja ar oranžu krāsu Berlīnes Brandenburgas vārtus.

"Pēdējā paaudze" ir iemantojusi atpazīstamību ar provokatīviem protestiem, tai skaitā slavenu mākslas darbu apķēpāšanu muzejos un pielīmēšanos pie ielu seguma. Organizācija šonedēļ sākusi jaunu protestu vilni Berlīnē.

Vēgners, šodien uzrunājot parlamentu, norādīja, ka uzbrukumi un atriebība klimata aktīvistiem nav pareizā atbilde. "Mums jāpaliek mierīgiem," viņš uzsvēra, piebilstot, ja visi noziegumi ir jāsoda.

Tikmēr Berlīnes tiesa trešdien par ielu bloķēšanu piesprieda astoņu mēnešu cietumsodu 41 gadu vecai organizācijas "Pēdējā paaudze" aktīvistei.

"Pēdējā paaudze" pavēstīja, ka šis ir bargākais spriedums, kāds piespriests tās aktīvistiem.

Tiesa norādīja, ka sieviete piedalījušies trīs ielu blokādēs Berlīnē laikā no 2022.gada 10.oktobra līdz 19.oktobrim. Divos gadījumos viņa pielīmējusies pie ielu seguma.

Sākotnēji viņai tika piemērots naudassods par piespiešanu, piespiešanas mēģinājumu un pretošanos tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem. Pēc tam, kad viņa iesniedza apelāciju, lieta nonāca tiesā.

Tiesa piesprieda sievietei cietumsodu pēc tam kad viņa tiesā paziņoja, ka turpinās piedalīties protestos. Tiesa arī nolēma, ka nosacītu sodu viņai nevar piemērot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu