VIDEO Motocikla un vieglās automašīnas sadursme Purvciemā: eksperta komentārs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ground Picture/Shutterstock

Ceturtdien, 20. septembrī, Purvciemā sadūrās motocikls ar vieglo automašīnu. Kadrus no avārijas, kas nesen nonākuši internetā, TV3 raidījumam "Degpunktā" komentē ceļu satiksmes eksperts Oskars Irbītis. 

Sadursme notika ap pieciem vakarā, Burtnieku un Ieriķu ielas krustojumā. Lietus dēļ uz stikliem izveidojās plāna ūdens kārtiņa, kas šoferiem nedaudz apgrūtināja redzamību. 

Motociklists ar bērnu pasažiera sēdvietā brauca pa Ieriķu ielu virzienā uz centru. Tikmēr Burtnieku ielas krustojumā iebrauca autovadītājs. Redzot, ka viņam kreisajā pusē stāvošās automašīnas grasās griezties pa labi, viņš nodomājis, ka kreisā trajektorija, izbraucot uz Ieriķu ielas, viņam ir brīva. 

Sākot manevru, no automašīnu kolonnas parādījās motociklists, un baltās automašīnas vadītājs nepaspēja noreaģēt, kā rezultātā radās sadursme. Motocikla vadītājs ar bērnu nokrita uz asfalta. Bērns bija stingri piestiprināts ar siksnām pie vadītāja. 

Neviens no abiem vadītājiem nebija cietis, tāpēc mediķi notikuma vietā netika izsaukti. 

Ceļu satiksmes eksperts Oskars Irbītis norāda, ka autovadītājam vajadzēja būt uzmanīgākam, taču vienlaikus norāda, ka arī motociklistam jāizvērtē situācija tik uzmanīgi, cik iespējams. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu