Ko "Fenerbahce" dalība agresorvalstī notiekošā turnīrā nozīmē Artūram Žagaram? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolista Artūra Žagara jaunais darba devējs Stambulas "Fenerbahce" jau aizvadījis vienu maču agresorvalstī Krievijā notiekošajā VTB Superkausa turnīrā. Ko par šādu atgadījumu saka Latvijas sporta likums?

Jau ziņots, ka "Fenerbahce" Krievijā notiekošo VTB Superkausa turnīru sāka ar uzvaru pār Maskavas MBA. 

Žagars gan gaidāmajā sezonā tiks izīrēts Lietuvas basketbola klubam "Wolves". Latvijas sporta likuma 16. panta 2. apakšpunkts paredz, ka pagaidām nav pamata runāt par potenciālām sankcijām pret Artūru Žagaru:

"Sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijas Federācijā un Baltkrievijas Republikā."

Gadījumā, ja Žagars, līdzīgi kā to iepriekš darījuši hokejisti Jānis Kalniņš un Nikolajs Jelisejevs, izietu laukumā Krievijā notiekošā turnīrā, viņam durvis uz Latvijas basketbola valstsvienību būtu aizvērtas. Šobrīd Latvijas Sporta likums Žagaram startēt Latvijas basketbola izlasē neaizliedz.

Pagaidām Latvijas sporta likumā arī nav atrunātas sankcijas par spēlēšanu citas valsts klubā un turnīrā, ja šis klubs kara laikā kaut vai pārbaudes maču aizvadījis agresorvalstī.

Savukārt nākamais gads jau ir tīrākā spekulāciju teritorija. Jā, iespējams, "Fenerbahce" arī nākamsezon piedalīsies šajā turnīrā un, iespējams, tobrīd Žagars jau būs Stambulas kluba sastāvā, bet, kā jau minēts, tā ir tīrākā spekulācija un gada laikā mainīgo var būt ļoti daudz.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu