VIDEO Divu stundu laikā 20 likumpārkāpēju. Ar dronu palīdzību Valsts policija pieķer negodprātīgus šoferus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policija (VP) trešdien, 20. septembrī, izmantojot dronu, aptuveni divu stundu laikā fiksējusi 20 autovadītājus, kuri pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus, informē policijā. 

Visu šo nedēļu līdz pat piektdienai, 22. septembrim, Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisinās Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā akcija "ROADPOL drošības dienas", kuras laikā policijas papildu resursi tiek koncentrēti ceļu satiksmes uzraudzībai, tostarp izmantojot tehniskos līdzekļus. 

20. septembrī no plkst. 17 līdz 19 VP Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem ar drona palīdzību uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Rīgā dažādās vietās: uz Dienvidu tilta nobrauktuves un uzbrauktuves, kā arī Deglava un Saharova ielu krustojumā.

Aptuveni divu stundu laikā tika fiksēti 20 autovadītāji, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

12 autovadītāji tika apturēti par agresīvu braukšanu – par citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošanu, apbraucot stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu un, neievērojot ceļa horizontālo apzīmējumu – drošības saliņu. Astoņi autovadītāji neievēroja luksofora signālu un nogriezās krustojumā pa kreisi, kad luksoforā nedega papildsekcija.

Tāpat divi no iepriekšminētajiem autovadītājiem pārkāpa vēl citus ceļu satiksmes noteikumus – viens autobraucējs vadīja transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, savukārt otrs vadīja transportlīdzekli bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Par visiem pārkāpumiem VP kopā sāka 22 administratīvā pārkāpuma procesus.

Lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, VP ceļu satiksmes kontrolei periodiski arī turpmāk izmantos dronus, uzsvaru liekot uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, piemēram, automašīnu kolonnu apbraukšanu.

ROADPOL drošības nedēļas kopējais mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, pastiprināti vēršot uzmanību, ka katra satiksmes dalībnieka attieksme un uzvedība uz ceļa ir priekšnosacījums drošai satiksmei. Akcijas laikā VP papildus ikdienas satiksmes uzraudzībai pastiprināti rūpējas par satiksmes drošību un uzrauga satiksmes dalībniekus, uzsvaru liekot gan uz mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem, gan arī pasažieru pareizu pārvadāšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu