Snūkera leģenda O'Salivans atklāj, ka gatavojas nāvei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronijs O'Salivans
Ronijs O'Salivans Foto: AFP / Scanpix

Slavenais snūkera spēlētājs Ronijs O'Salivans pēc kārtējās uzvaras sarunā ar BBC atklājis, kā izpaužas viņa gatavošanās nāvei.

Domājams, ka Ronija O'Salivana vārds pilnīgi svešs nebūs pat cilvēkiem, kuri par snūkeru pilnībā neinteresējas. Šā brīža snūkera pasaules ranga pirmais numurs aizvadītajā nedēļā Šanhajas "Masters" turnīra finālā ar 11-9 uzveica pasaules čempionu Luku Breselu, pievienojot kārtējo trofeju savai kolekcijai.

Šī bija jau ceturtā reize pēc kārtas un piektā kopumā, kad O'Salivanam izdevies uzvarēt Šanhajas "Masters" turnīru. Izrādās, ka Šanhajas turnīra galvenā trofeja nemaz nepametīšot Ķīnu.

47 gadus vecais O'Salivans sarunā ar medijiem sacīja, ka "gatavojoties nāvei", kā rezultātā viņš vēlas savu māju "iztīrīt" no snūkera trofejām un citiem ar šo sporta veidu saistītiem objektiem.

"Šo trofeju atdošu draugam, kurš šeit grasās atvērt snūkera klubu. Trofeja paliks Ķīnā. Es šīs balvas allaž atdodu. Mans draugs Pols ir ticis pie vienas. Kādu citu trofeju es atdevu bērnam tribīnēs.

Mani īsti neinteresē trofejas. Es diezgan daudzas esmu pārdevis. Es negribu, ka manās mājās, kad man būs 70 vai 80 gadu, vēl būtu kādas ar snūkeru saistītas piemiņas lietas. Es gatavojos nāvei. Daļa no šī procesa ir tas, ka sev apkārt nevēlos redzēt snūkera inventāru. Kijas vai vestes... Visam būs jāpazūd," sacījis leģendārais spēlētājs.

O'Salivans savas karjeras laikā septiņas reizes ir triumfējis snūkera pasaules čempionātā, kā arī viņa kontā ir septiņi "Masters" tituli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu