Pieļauj drīzumā slēgt Raiņa un Aspazijas muzeju Šveicē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: memorialiemuzeji.lv

2025. gadā varētu slēgt Raiņa un Aspazijas muzeju Lugano, Šveicē, kur abi dzejnieki savulaik dzīvoja trimdā, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz Šveicē dzīvojošo Vitu Matīsu, kura līdz darbojusies ekspozīcijas izveidē.

Pirms pieciem gadiem Lugāno pilsētas vēstures arhīva telpās tika atklāta ekspozīcija "Rainis un Aspazija starp Latviju un Šveici". Tā tapa ar Latvijas valsts atbalstu. Tagad tiekot pieļauta ekspozīcijas slēgšana.

Kultūras ministrija komentārus par ekspozīcijas nākotni nav sniegusi, bet Memoriālo muzeju apvienības vadītāja Rita Meinerte uzsvērusi, ka muzejs Lugano nav zem memoriālo muzeju apvienības, tā tikai izveidojusi un iekārtojusi ekspozīciju, kurā Latvija ieguldījusi 58 000 eiro.

Lēmumu par muzeja slēgšanu nav pieņēmusi Latvija puse.

"Maijā mēs pagarinājām vienošanos, ka šī ekspozīcija būs vēl divus gadus, tātad līdz 2025.gada maija vidum. Vienošanās paredz arī iespēju pagarināt ekspozīcijas eksponēšanu," informējusi Meinerte, atzīstot - ņemot vērā, ka iepriekšējais piecu gadu līgums pagarināts vien par diviem gadiem, indikācijas par muzeja slēgšanu ir.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu