VIDEO Mamikins pie Kremļa propagandista Solovjova sūkstās par Latviju un atbalsta agresorvalsti (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Latvijas, partijās "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība pabijušais Andrejs Mamikins ceturtdien piedalījies pazīstamā Kremļa atbalstītāja, propagandista un starptautiskajām sankcijām pakļautā Vladimira Solovjova raidījumā.

Jau vēstīts, ka Mamikins ir pārcēlies dzīvot uz Krieviju.

Foto: Andrejs Mamikins/Ekrānuzņēmums

Kremļa raidījumā Mamikins fantazēja, ka Krievijas agresija Ukrainā ir "svēta lieta", kā arī sūkstījās par Krievijas pilsoņiem Latvijā, kurus jau "lēnām deportē".

Pēc pārcelšanās viņš sniedzis intervijas vairākiem Krievijas un Baltkrievijas propagandas kanāliem.

Iepriekš ziņots, ka Mamikins ir pārcēlies dzīvot uz Krieviju, "lai viņa dēliem nav jāpiedalās geju parādēs", šādi viņš izteicies intervijā bijušajam Latvijas žurnālistam, propagandas kanāla "Sputnik" darbonim Aleksejam Stefanovam.

Pēc Mamikina vārdiem, viņam bijuši divi galvenie Latvijas pamešanas iemesli - padomju armijas pieminekļa Pārdaugavā nojaukšana un Latvijas Pareizticīgās baznīcas lēmums par atšķelšanos no Krievijas Pareizticīgās baznīcas.

Bijušais politiķis aizrunājies tik tāl', ka savu aizbraukšanu salīdzina ar bēgšanu no nacistiska režīma.

Triju bērnu tēvs Mamikins klāsta, ka vēlas, lai viņa bērni iegūst izglītību krievu valodā. Viņi ar sievu apsvēruši iespēju pārcelties arī uz citām valstīm, piemēram, Baltkrieviju vai Spāniju, bet izvēle kritusi par labu Krievijai. Viņa ieskatā, Krievija pašlaik esot "visbrīvākā valsts pasaulē".

Viņš arī uzskata, ka pati sliktākā skola Krievijā esot "kārtu labāka nekā labākā skola Rīgā". Krievijas skolās netiekot uzspiestas seksuālo minoritāšu idejas. Ik pa laikam Mamikins intervijā atgriežas pie tā, ka vēlas, lai viņa bērni 9.maijā turpina svinēt "uzvaras dienu" un nevēlas, lai bērni "tiek piespiesti" iet geju parādēs.

Intervijā Mamikins sūkstās, ka pēc atgriešanās no Briseles, kur politiķis pavadījis septiņus gadus, būdams gan EP deputāts, gan deputāta palīgs, viņš ilgu laiku nav varējis atrast darbu un vairāk nekā 300 reizes sūtījis savu dzīvesgājuma aprakstu, lai pieteiktos visdažādākajos darbos gan mediju jomā, gan "lai pieteiktos sētnieka darbam". Viņam izdevies iestāties darbā tikai Valsts darba inspekcijā, kur viņš nostrādājis divas nedēļas un ticis atlaists pēc politiķu iejaukšanās.

Intervijā viņš Krievijas iebrukumu Ukrainā sauc par specoperāciju un pauž pārliecību, ka Latvijā tiks atjaunoti padomju varas savulaik saceltie pieminekļi.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Mamikins dzimis 1976.gadā. Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu filoloģijā.

2014.gadā viņš kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" saraksta un tika ievēlēts. Savukārt 2018.gadā Saeimas vēlēšanās viņš kandidēja jau no Latvijas Krievu savienības saraksta, bet parlamentā neiekļuva.

Valsts drošības dienests (VDD) paziņojis, ka vērtē bijušā Eiropas Parlamenta) deputāta Andreja Mamikina publiskās aktivitātes.

Dienests ir pievērsis uzmanību Mamikina dalībai Kremļa propagandu izplatošā televīzijas kanāla "Tsargrad TV" raidījumā un vērtē to atbilstoši savai kompetencei.

Patlaban VDD no plašākiem komentāriem atturēsies.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu