Sestdien futbola virslīgā notiks svarīgi mači par izvairīšanos no pārspēlēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Daugavpils" un "Super Nova" futbolisti
"Daugavpils" un "Super Nova" futbolisti Foto: Andris Kozlovskis (Optibet Virslīga)

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā notiks pirmās divas 30. kārtas spēles, trijām no četrām šo maču dalībniecēm cīnoties par nenonākšanu pārspēļu sezonā.

Dienas otrajā spēlē "Daugavpils" pussargs Valērijs Afanasjevs var kļūt par rekordistu Latvijas meistarsacīkstēs aizadītajos mačos.

"Daugavpils" plkst.16 Salaspils stadionā sāks maču ar vietējo "Super Nova" komandu. Spēli tiešraidē translēs kanāls TV4.

Afanasjevs, kurš trešdien atzīmēja 41 gada dzimšanas dienu, futbola virslīgā laukumā bijis 483 spēlēs, šo rekordu dalot ar Igoru Korabļovu. Šosezon pieredzējušais pussargs 26 mačos izcēlies ar trīs gūtiem vārtiem. Karjeras laikā Afanasjevs spēlējis dzimtās Daugavpils pilsētas komandās un Liepājas vienībās, 2015.gadā ar "Liepāju" kļūstot par valsts čempionu.

Sakrāto brīdinājumu dēļ daugavpiliešiem nevarēs palīdzēt aizsargs Rinalds Aizups, kurš šajā sezonā ir saņēmis 12 dzeltenās kartītes.

Abas divas komandas turnīra tabulā aizņem pēdējās divas vietas. Ja salaspiliešiem iespējas palikt virslīgā ir tikai teorētiskas, tad daugavpiliešiem jācīnās par pārspēļu zonas jeb devītās vietas atstāšanu.

Visās trīs šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs pārāki bijuši "Daugavpils" futbolisti - 3:0, 4:0 un 2:0.

Pirms tam plkst.14 "Metta" "LNK Sporta parkā" uzņems "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus. Maču tiešraidē varēs vērot portālā "Sportacentrs.com".

Septītās pozīcijas īpašnieki tukumnieki šodienas pretinieci "Metta" komandu apsteidz tikai par punktu. Šīs abas vienības ir "Daugavpils" tiešās konkurentes par nenonākšanu pirmspēdējā vietā.

"Metta" komandai sakrāto brīdinājumu dēļ nevarēs palīdzēt viens no spēles veidotājiem, pussargs Lūkass Vapne. Tāpat vienas spēles diskvalifikācija ir piemērota komandas galvenajam trenerim Andrim Rihertam.

Pirmajos divos apļos ar vienu vārtu pārsvaru uzvarēja "Metta" (2:1 un 3:2), bet trešajā aplī komandas cīnījās neizšķirti 1:1.

Svētdien "Valmiera" mājās uzņems "Audu" un "Jelgava" - RFS, bet pirmdien galvaspilsētā būs neseno Latvijas kausa pusfināla pretinieku "Riga" un "Liepājas" mačs.

Turnīra tabulas galvgalī ar 71 punktu 29 spēlēs ir "Riga", kurai ar 68 punktiem seko RFS. Trešā ir 45 punktus guvusī "Auda", kurai ar 44 punktiem 28 dueļos seko "Liepāja" un ar 43 punktiem 29 cīņās - "Liepāja". 34 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 30 - "Tukums 2000"/"Telms", 29 - "Metta", 26 punkti ir "Daugavpilijs", bet Salaspils "Super Nova" ir astoņi punkti.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu