"Latvian Literature" piedāvā doties literatūrā balstītā virtuālā tūrē pa Rīgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Platforma "Latvian Literature" izveidojusi virtuālu tūri, piedāvājot iespēju apceļot Rīgas vietas, kas minētas dažādu Latvijas autoru darbos, informēja platformas pārstāve Anete Konste.

Aptuveni 40 minūšu garās tūres laikā iespējams noklausīties Vizmas Belševicas, Daces Rukšānes, Paula Bankovska, Luīzes Pastores un citu rakstnieku darbu fragmentus.

Literārā tūre, kas ikvienam lietotājam bez maksas pieejama mājaslapā "rigabooktour.lv", filmēta ar 360 grādu kameru, piedāvājot iespēju ne tikai klausīties, bet arī aktīvi līdzdarboties un, mainot ekrāna skatījuma leņķi, apskatīt Ķīpsalu, Rīgas centrāltirgu, kinoteātri "Splendid Palace" un citas nozīmīgas Rīgas vietas.

Lietotāju tūres laikā pavada platformas "Latvian Literature" mārketinga kampaņas "#iamintrovert" tēli - introvertie rakstnieki "I." un "I." -, kas palīdz iejusties konkrētajā vidē, daloties ar dažādiem vēsturiskiem faktiem. Ideja par šo tūri radusies jau pandēmijas laikā, kad daudziem gribējies ceļot vai jebkā citādi uz brīdi izrauties no ierastās ikdienas vides.

Projektam tāpat kā platformai "Latvian Literature" ir starptautiska mērķauditorija, tāpēc arī tūre ir veidota angļu valodā. Tūres laikā pilsētvidē parādās animēti tēli, kurus zīmējis mākslinieks un kampaņas "#iamintrovert" vizuālās identitātes autors Reinis Pētersons.

Ekskursijā izmantoti Latvijas rakstnieku Rukšānes, Jāņa Joņeva, Andras Neiburgas, Noras Ikstenas, Arno Jundzes, Pastores, Kristīnes Ulbergas, Baibas Zīles, Ingas Ābeles, Bankovska un Belševicas darbu fragmenti.

Virtuālo tūri veidojusi filmu producēšanas kompānija "Fon Films", konsultējis gids Harijs Egliens. Laikā no 18.oktobra līdz 22.oktobrim Latvija piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, kura laikā Latvijas stendā virtuālā ekskursija būs pieejama arī ikvienam apmeklētājam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu