Sestdien Latvijā sodīti pieci stipri piedzērušies šoferi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Aizvadītajā diennaktī likumsargi uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus transportlīdzekļu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem pieciem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kurzemes reģionā apturēti trīs stipri iereibuši šoferi, Rīgas reģionā - viens, bet Zemgalē pieķerts viens stipri piedzēries un trīs vieglāk iereibuši transportlīdzekļu vadītāji.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī tikai viens no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet četri brauca ar sev nepiederošām automašīnām vai motocikliem, liecina policijas apkopotie dati.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 290 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 137 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti divi agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

Piektdien uz Latvijas ceļiem reģistrēti 93 satiksmes negadījumi, piecos no tiem cietuši kopskaitā seši cilvēki, bet vienā ir bojāgājušais.

LETA jau ziņoja, ka negadījums ar bojāgājušo notika Rīgas ostas teritorijā, kur traktortehnikas vadītājs no piestātnes iebrauca Daugavā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu